1 813 katsojaa joutui pettymään – HPK tyrmäsi LP Viestin ja pitkitti finaalisarjaa

0

 

LP Viesti ei pystynyt katkaisemaan lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjaa pitkäperjantaina Salohallissa. Peräti 1 813 katsojaa joutuivat lähtemään kalseaan kevätiltaan pettyneinä, kun HPK murskasi neljännessä finaalissa kotijoukkueen tylysti erin 0–3 (14–25, 24–26, 19–25).

LP Viesti johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 1–3. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Viides finaali pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa ja mahdollinen kuudes finaali maanantaina Salohallissa.

HPK tarjoili avauserässä todellista shokkihoitoa täydelle Salohallille: vapautuneet vieraat pelasivat kenties parhaan eränsä koko finaalisarjassa. Hyvin puolustaneen LP Viestin hyökkäystehot olivat täysin kateissa, niinpä erä meni HPK:lle murskaavasti 14–25.

HPK aloitti myös toisen erän terävästi johtaen jo 3–6. Sen jälkeen alkoi LP Viestin nousu. Passari Viktoriia Tuchashvilin syöttövuorolla LP Viesti nousi HPK:n rinnalle ja ohi (7–6). Tilanteessa 9–9 HPK nykäisi uudelleen Allison Mayfieldin syöttövuorolla ja siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 9–16-johtoasemaan.

Sammiollisen kylmää vettä LP Viestin niskaan tuli, kun Tuchashvili loukkasi sormensa puolustuspallossa törmättyään kapteeni Pauliina Vilposen kanssa. Tuchashvilin tilalle kentälle tuli vasta 16-vuotias passari Salla Virtanen, joka nostettiin finaalien alla kokoonpanoon korvaamaan loukkaantunutta Elina Käsnästä.

LP Viestin peliä ei Tuchashvilin loukkaantuminen sekoittanut. Ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelanneen Virtasen ässäsyötöllä LP Viesti nousi jo pisteen päähän (18–19) ja samalla Salohalli saavutti kiehumispisteen. Meno yltyi entistä villimmäksi, kun vähän kokeneemman Viestin kasvatin Taru Alhon ässäsyöttö tasoitti tilanteeksi 20–20.

HPK karkasi LP Viestin syöttövirheiden avittamana tilanteeseen 22–24, mutta LP Viesti selvitti kaksi ensimmäistä eräpalloa. Tilanteessa 24–24 Virtanen sortui epäonnekseen kahteen käsittelyvirheeseen ja erä meni omituisten vaiheiden jälkeen HPK:lle 24–26.

Tuchashvili ei pystynyt palaamaan kentälle kolmannessa erässä ja Virtanen jatkoi kotijoukkueen passarina. Myös Noora Kososen toisessa erässä korvannut Alho pysyi kentällä. Näin LP Viestillä oli kentällä kerrallaan peräti neljä Salon Viestin kasvattia: Virtanen, Alho, Ronja Heikkiniemi ja Anna Czakan.

HPK jatkoi hakkuri Piia Korhosen johdolla vakuuttavaa menoaan myös kolmannessa erässä ja siirtyi nopeasti 3–7-johtoon. Tilanteessa 5–10 Tuchashvili ja Kosonen palasivat kentälle. HPK siirtyi jo 7–16-johtoon, kunnes LP Viesti aloitti kirin viimeisellä mahdollisella hetkellä. HPK sortui muutamaan peräkkäiseen virheeseen ja yhtäkkiä LP Viesti oli kaventanut tilanteeksi 11–16. HPK ei kuitenkaan päästänyt LP Viestiä enää lähemmäs, vaan voitti päätöserän 19–25 ja koko ottelun suoraan kolmessa erässä.

– HPK oli tänään todella hyvä ja meillä oli heikko päivä. Toinen erä oli otettavissa, mutta parempi vei voiton, LP Viestin Tomi Lemminkäinen myönsi Ylen haastattelussa.

Tappiosta huolimatta LP Viestin seurajohtoa lämmitti taatusti ottelun huikea yleisömäärä 1 813, joka oli enemmän kuin kolmessa ensimmäisessä finaalissa yhteensä (1 695).