Kaupungintalolla harvinainen Salo-postikorttien näyttely

0

Vanhin näyttelyssä nähtävä kortti on vuodelta 1895, ja se on postitettu vuonna 1903.
Salon kaupungintalon aulassa on ensi viikolla harvinainen tilaisuus päästä tutustumaan Salo-aiheisiin postikortteihin yli sadan vuoden takaa. Esillä on tiistaista torstaihin 11.–13. huhtikuuta yhteensä runsaat 100 mustavalkoista Salo-korttia salolaisen keräilijän Ensio Huldénin kokoelmista.
– Olen keskittynyt keräämään Salo-aiheisia postikortteja nimenomaan Salon kauppala-ajalta eli ajalta ennen vuotta 1960, jolloin Salosta tuli kaupunki, Huldén kertoo.
Kaiken kaikkiaan Huldénilla on noin 200 Salo-aiheista postikorttia tuolta aikakaudelta. Vanhin näyttelyssä nähtävä kortti on vuodelta 1895, ja se on postitettu vuonna 1903.
Viimeksi Huldénin Salo-kortteja oli yleisön nähtävillä kymmenen vuotta sitten Hermannin koulussa, kun Salon Filatelistikerho täytti 60 vuotta.  Nyt kortit ovat esillä juhlistamassa Salon Filatelistikerhon 70-vuotisjuhlaa ja Suomen 100-vuotisjuhlaa.
Salon Filatelistikerho on painattanut juhlavuoden kunniaksi postikortin, jossa on näkymä Turuntien alusta 20- ja 30-lukujen taitteesta sekä samasta kohdasta otettu tämän päivän kuva. Postikorttia myydään kaupungintalon näyttelyn yhteydessä klo 9–15 välisenä aikana, jolloin paikalla on Filatelistikerhon edustaja.