Bayern teki Uefalle valituksen espanjalaispoliisien ”hyökkäyksistä”

0

Saksalaisseura Bayern München jätti Euroopan jalkapalloliitto Uefalle valituksen espanjalaispoliisien toiminnasta tiistaisen Real Madrid -ottelun aikana. Bayern syyttää poliisin tehneen ”väkivaltaisia hyökkäyksiä” Bayern-faneja kohtaan Mestarien liigan puolivälierän toisessa osassa, jonka Real voitti jatkoajan jälkeen 4-2 ja eteni välieriin yhteismaalein 6-3.
Saksalaisseuran mukaan poliisitoiminta ottelun puoliajalla Santiago Bernabeu -stadionilla oli ”täysin väärin kohdistettua ja liioiteltua”. Seura vaatii selvitystä espanjalaisviranomaisilta.
Silminnäkijät kertoivat, että mellakkapoliisi ryntäsi vierasfanien katsomonosaan, poistaakseen kannustuslakanan. Tämä johti Bayern-fanien hyökkäykseen, ja kähinä oli valmis.

Shakespeare: Mestarien liiga -kokemus antaa nälkää tulevaisuuteen

Leicester Cityn upea taival jalkapallon Mestarien liigassa antaa seuralle nälkää pyrkiä eurokentille tulevaisuudessakin, uskoo seuran päävalmentaja Craig Shakespeare. Atletico Madrid pudotti Leicesterin tiistai-iltana, mutta selviytyminen puolivälieriinkin oli Mestarien liigan ensikertalaiselta hieno saavutus.
Viime kauden sensaatiomaisella valioliigamestarilla on ollut tällä kaudella vaikeampaa kotimaan kentillä, mutta Leicester on paikannut sitä Mestarien liigassa. Joukkue jyräsi alkulohkonsa voittoon ja pudotti neljännesvälierissä Eurooppa-liigan mestarin Sevillan.
– Toivon tämän hyödyttävän siten, että he (pelaajat) haluavat lisää tätä. He ovat hyvin pettyneitä, mutta he voivat olla ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet ja miten olemme esiintyneet. Heidän pitäisi haluta lisää tällaista, Shakespeare sanoi.
Ensi kaudella Leicesteriä ei Mestarien liigassa nähdä. Shakespeare on kuitenkin saanut käännettyä seuran kurssin sen jälkeen, kun hänet nimitettiin potkut saaneen Claudio Ranierin korvaajaksi maaliskuussa. Shakespeare on luotsannut muutamassa viikossa Leicesterin putoamisviivan tuntumasta 12:nneksi.
– Kaikki pelaajat haluavat pelata korkeimmalla tasolla ja Mestarien liiga on korkein taso. Meidän täytyy nyt palata voittokantaan Valioliigassa, Shakespeare totesi.
Shakespearen Leicester-sopimus ulottuu vain kauden loppuun asti.
– Se ei ole minun käsissäni. Se on seuran käsissä. Istumme alas kauden päätyttyä, 53-vuotias valmentaja sanoi.
– Olen nauttinut Mestarien liigasta. Siellä pääsee mittelemään voimia maailman parhaiden valmentajien ja joukkueiden kanssa.

STT

Kuvat: