Hillaelina Mäntylälle jo kuudes SM-kulta, Noora Kososellekin viides

0

LP Viestin vuorenvarma libero Hillaelina Mäntylä teki paluun salolaisjoukkueeseen muutaman vuoden tauon jälkeen ja tuloksena oli hänelle tuttu asia: lentopallon naisten Suomen mestaruus.

Kaikkiaan 28-vuotias Mäntylä on saavuttanut jo kuusi SM-kultaa ja kolme SM-pronssia. Kun tähän lisätään kuusi Suomen cupin mestaruutta, alkaa Mäntylän palkintokaapissa olla jo ahdasta.

– Raskas kausi sai huikean päätöksen. Kaikki finaalipelit olivat tiukkoja, joten mestaruus ei voisi maistua paremmalta, ”Hiltsu” hymyili.

Mäntylän mukaan LP Viestillä oli kaiken aikaa selkeä päämäärä.

– Pystyimme parantamaan peliä kauden edetessä askel askeleelta ja se toi lopulta kullan.

Mäntylän kausi jatkuu neljän vuoden paussin jälkeen maajoukkuepaidassa. Myös seurajoukkueura jatkuu vielä ainakin ensi kauden.

– En ole vielä valmis lopettamaan. Maajoukkuekesää odotan innolla. Mukava, että sain opiskelut järjestetty niin, että voin osallistua maajoukkuetoimintaan, Mäntylä kertoi.

Seuraavaksi Hillaelina Mäntylä siirtyy jännittämään katsomon puolelle, kuinka hänen aviosiipallensa Jesse Mäntylälle käy Hurrikaanin paidassa miesten lentopallofinaaleissa.

LP Viestin toinen kultarohmu on yleispelaaja Noora Kosonen, jolle liigamestaruus oli uran viides. 23-vuotias Kosonen voi halutessaan päästä nauttimaan mestaruuksista vielä monta vuotta.

– Tämä mestaruus tuntuu vuoden tauon jälkeen ihan huikealta, Kosonen suitsutti.

Kosonen myönsi, että peli oli salolaistenkin osalta viidennessä finaalissa ajoittain vuoristoratamaista.

– Tärkeintä, että saimme otettua viidennen erän itsellemme, peräti 65 prosentin tarkkuudella vastaanottanut Kosonen muistutti.

Myös Kosonen osallistuu Suomen paidassa MM-karsintoihin ja Euroopan liigan peleihin.

– Paukut riittävät kyllä maajoukkueeseen, mutta juhlitaan nyt ensin tätä mestaruutta, Kosonen totesi.

Hillaelina Mäntylä on jo kuusinkertainen Suomen mestari lentopallossa.