Kapteeni-Vilposen enneuni toteutui – ja kyyneleet vaihtuivat surusta iloon

0

LP Viestin lentopallon naisten Suomen mestaruuden keulakuva oli kaikin tuomariäänin Pauliina Vilponen. Joukkueen kapteenina toimimisen lisäksi mestaruus oli hänelle pitkän lentopallouran ensimmäinen.

Monille jäi mieleen melko tasan vuosi sitten kuvat vuolaasti itkeneestä Vilposesta. Tuolloin kultamitali karttoi urheilijaa miltei kiperimmällä mahdollisella tavalla, kun HPK voitti mestaruuden ratkaisseen viidennen ottelun viidennessä erässä.

Sunnuntaina Hämeenlinnan Elenia Areenalla kyyneleitä tuli jälleen, mutta tunneskaala oli toinen ääripää.

– Tämä on ollut aivan uskomaton kausi uskomattoman hienolta joukkueelta. Teimme kaiken aina yhdessä, meni sitten paremmin tai huonommin. Joukkuehenki on ollut niin hyvä kuin se ikinä voi olla: yhtään klikkiä ei ole ollut kenelläkään pelaajalla toista joukkueen jäsentä kohtaan, Vilponen hehkutti.

LP Viestin kauden käännekohta tapahtui sekin Elenia Areenalla. Tammikuinen Suomen cupin voitto oli paitsi merkittävä mestaruus sinänsä, myös ratkaiseva uskoa antanut asia HPK:n voittamisen mahdollisuuteen. Ennen cupin ottelua LP Viesti oli hävinnyt kaikki yhdeksän pelaamaansa erää HPK:ta vastaan.

– Sen cupin voiton jälkeen tunsin, että ihan kaikki on mahdollista. Tämä on henkisestikin tosi vahva joukkue: voitimme kaikki finaalisarjan kolme pelattua viidettä erää, Vilponen muistutti.

Ratkaisevaksi muodostuneen loppuottelun kulku ei ollut ainakaan mielikuvamaailmassa kapteenille minkään sortin yllätys.

– Näin viime yönä unta, että voitamme. Ja unessa voitimme nimenomaan viidessä erässä, Vilponen nauroi mestaruuspokaali kädessään.

Kapteeni Pauliina Vilponen sukelsi mediahaastatteluista päästyään joukkuekuvan etualalle.