Karri Rannikko Marttilasta seudun suhteellinen ääniharava

0

Marttilalainen Karri Rannikko on Salon seudun ääniharava, kun ehdokkaiden saamat äänimäärät suhteutetaan eri kunnissa annettuihin kaikkiin ääniin. Rannikko keräsi Marttilassa 91 ääntä, eli joka kymmenes marttilalainen äänestäjä kirjoitti lippuun hänen numeronsa.

Kakkossijan suhteellisessa vertailussa ottaa valtakunnan politiikasta tuttu nimi RKP:n Jan-Erik Enestam Kemiönsaaresta. Enestamin saamat 318 ääntä on 8,1 prosenttia Kemiönsaaressa annetuista äänistä.

Seudun pronssi menee Kosken Heikki Tuomiselle. Kunnanhallitusta johtava Tuominen sai 7,8 prosenttia koskelaisten äänistä.

Uusista valtuutetuista pärjää parhaiten vihreiden Greta Rossi Sauvosta. Rossi on 5,5 prosentin osuudella listan kuudes. Hänen jälkeensä tulee heti Someron ylivoimainen äänikuningas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja keskustan Jani Kurvinen.

Seudun istuvista kansanedustajista Salon äänikuningatar Katja Taimela vie voiton Sauvon Esko Kivirannasta. SDP:n Taimela sai salolaisten äänistä 4,7 prosenttia, kun Kivirantaa äänesti Sauvossa 4,4 prosenttia äänioikeutetuista.

Marttilalainen Karri Rannikko lähti kunnallispolitiikkaan vuoden 2012 kuntavaaleissa.