Kokoomuksen Eeva Korimäki nousee Marttilan kunnanhallituksen johtoon

0

EEva Korimäki. Kuva: Lilli Jokela.

Kokoomus saa yli 20 vuoden tauon jälkeen kunnanhallituksen puheenjohtajan paikan Marttilassa. Vaalien voittaja perii paikan keskustalta. Kuntavaaleissa kaksi lisäpaikkaa voittanut kokoomus saa kunnanhallitukseen myös kolme edustajaa nykyisen kahden sijasta. Kokoomus nousee näin hallituspaikoissa keskustan rinnalle.

Kokoomus saa hallituspaikan perussuomalaisilta, jotka menettävät toisen hallituspaikkansa. Perussuomalaiset menettivät vaaleissa kaksi valtuustopaikkaa ja kutistuivat kahden edustajan ryhmäksi. Viimeisen hallituspaikan saa SDP.

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi on nousemassa kokoomuksesta Eeva Korimäki. Kunnanvaltuuston johdossa tulee jatkamaan keskustan Reino Lindqvist.