Kuorma-auto ajoi Tukholmassa väkijoukkoon – kolme kuollut

0

Ruotsin radion toimittajan mukaan ainakin kolme ihmistä on kuollut tavaratalo Åhlensin luona, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Tukholman ydinkeskustassa Drottninggatanilla. Kuva: Lehtikuva/AFP/Andreas Schyman

Ruotsin poliisi vahvistaa, että kolme ihmistä on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut tavaratalo Åhlensin luona, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Tukholman ydinkeskustassa Drottninggatanilla.
Expressenin mukaan silminnäkijät kertoivat, että kadulla makaa elottomalta vaikuttavia ihmisiä.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että auton ajaminen väkijoukkoon Tukholmassa olisi vaatinut suomalaisuhreja, kerrotaan ulkoministeriön viestinnästä STT:lle.
Uutistoimisto TT:n mukaan Drottningatanilla on useita loukkaantuneita. Paikalla oleva toimittaja kertoo näkevänsä ainakin kymmenen poliisiautoa ja vähintään viisi ambulanssia.
Poliisi on eristänyt alueen Drottninggatanin ja Kungsgatanin risteyksen tuntumassa. Paikalla on myös runsaasti hoitohenkilökuntaa.

Expressen-lehti on kertonut, että kuorma-auto ajoi päin Åhlensin tavarataloa. Uutistoimisto TT:n mukaan Drottninggatanin tapahtuman yhteydessä nähtiin myös juokseva mies, jolla oli ase. SVT:n paikalla olevan toimittajan mukaan poliisiauto on ajanut ympäri Tukholman keskustaa ja varoittanut kovaäänisen kautta terrorivaarasta.

Päivitetty kello 17.38