Lähipäiville luvassa lumisadetta – talvirenkaat kannattaa vielä pitää

0

Kesärenkailla ajavien autoilijoiden on syytä olla varovaisia lähipäivinä, varoittaa Ilmatieteen laitos.
Suuressa osassa maata tulee nimittäin lähipäivien aikana räntää ja jopa lunta.
Jo ensi yön aikana ajokeli muuttuu huonoksi Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä lumi- tai räntäsateen vuoksi. Etelässä yön alin lämpötila voi olla asteen pakkasen puolella, päivällä plusasteita on 3-8.
– Aamuruuhkaan osuessaan vetinen lumisade varmasti heikentää ajokeliä. Varovaisuutta tarvitaan erityisesti, jos on jo ehtinyt vaihtaa kesärenkaat, sanoo päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.
Keskiviikkona ajokeli huononee puolestaan maan itäosissa lumi- ja räntäsateiden takia. Idässä lunta voi tulla useampi sentti, Kainuussa jopa 15 senttiä.
Torstaina matalapaine väistyy, mutta lunta tai räntää tulee yhä paikoin. Perjantaina sää näillä näkymin poutaantuu. Loppuviikolla sää näyttääkin lämpenevän keväisiin, paikoin jopa kymmenen asteen lämpötiloihin. Yöt jatkuvat edelleen kylminä.
Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan sää on tällä hetkellä tavallista viileämpää. Lumi- tai räntäsade tähän aikaan vuodesta ei ole harvinaista, mutta määrät jäävät yleensä pieniksi maan eteläosassa.

STT