Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Lounean liikevoitto laski alkuvuonna

Lounea Oy:n liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 17,9 miljoonaa euroa eli lähes viime vuoden tasolla.
Konsernin kannattavuus heikkeni viime vuodesta. Liikevoitto oli miljoona euroa. Viime vuoden alku oli poikkeuksellisen hyvä, ja liikevoitto nousi 1,4 miljoonaan euroon.
Jimm´s PC-Store Oy:n verkkokaupan myynti oli alkuvuonna 10,9 miljoonaa euroa eli viime vuoden tasolla. Liikevoitto parani.
Teleoperaattoriliiketoiminnassa liikevaihto lasku alkuvuonna neljä prosenttia 7,5 miljoonaan euroon, ja liiketulos aleni 39 prosenttia. Alkuvuoden liittymämyynti on ollut vahvaa, ja koko vuodesta odotetaan viime vuoden tasoista.
Konserni investoi alkuvuonna 0,9 miljoonaa euroa pääosin valokuituverkkoon.

2 vastausta: Lounean liikevoitto laski alkuvuonna

  • Lisämyynti verkkoinvestoinneista vie aina hetken aikaa, mikä osaltaan vaikuttaa tilanteeseen. Lounea onneksi sentään rakentaa verkkoa monille syrjäisemmille- ja pientaloalueille, toisin kuin kolme isoa. Siellä on strategia kunnossa ja hommaa tehdään järkevästi, kokonaisvaltaisesti firman tilanne käsittääkseni hyvä vaikka kausivaihteluita onkin.

  • Alkuun laajakaistan hinnoittelu oli melko suolaista. Muutama vuosi sitten oli jo kohtuullistettu niin, että rivitalossa tuotiin kuitu asuntoon noin 600 eurolla ja vuosi sitten muutettuamme nykyiseen rivitaloon oli riittänyt kuidun tuonti keskukseen ja sieltä vanhoja puhelinlinjoja pitkin asuntoon noin 200 eurolla. Alkuvuosien tuottoennusteet voi kyllä unohtaa noilla hinnoilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto