LP Viesti otti jättiloikan kohti Suomen mestaruutta – kapteeni Vilposesta finaalitrillerin ratkaisija

0

Salohallissa pelatussa lentopallon naisten Mestaruusliigan toisesta finaaliottelusta tuli hurja viiden erän trilleri. LP Viesti käänsi ottelun viidennessä erässä itselleen ja siirtyi ottelusarjassa jo 2-0-johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Perjantaina Hämeenlinnassa pelatun avausfinaalin puhtaasti erin 0–3 voittanut LP Viesti voitti sunnuntaina kotisalissaan kaksi ensimmäistä erää loistavalla pelillä kohtuullisen selvästi 25–19, 25–22.

Kotijoukkue oli kuskin paikalla myös kolmannessa erässä, joka kuitenkin kääntyi vieraille 23–25. Hurmion löytänyt HPK jatkoi huippupeliään myös neljännessä erässä johtaen sitä parhaimmillaan jo 7–14. LP Viesti nousi kuitenkin kahden pisteen päähän (13–15), mutta vahvasti syöttänyt HPK repäisi heti perään kuuden pisteen putken ja ratkaisi erän itselleen pistein 18–25. Tappiollisen erän kohokohta oli vasta LP Viestin vain 16-vuotiaan passarin Salla Virtasen debyytti finaalitasolla.

Viides erä alkoi HPK:n komennossa ja joukkue siirtyi 1–3-johtoon. LP Viesti kuitenkin teki neljä pistettä peräkkäin ja otti komennon nopeasti itselleen. LP Viesti johti jo 11–8, mutta HPK kuroi johdon kiinni. LP Viestin sankariksi nousi kapteeni Pauliina Vilponen, jonka ässäsyöttö siirsi kotijoukkueen 14-11-johtoon. Lopulta erä päättyi 15-12 LP Viestille ja koko ottelu 3-2.

Vilponen teki päätöserässä peräti kuusi pistettä ja koko ottelussa yhteensä 17 pistettä. HPK:n tehokkain oli 23 pistettä hakkuroinut Piia Korhonen.

Suorana televisioitua toista loppuottelua seurasi Salohallissa vain 639 katsojaa. Finaalisarja jatkuu tiistaina Hämeenlinnassa ja perjantaina Salohallissa.

Päivitetty klo 19.16: seuraavien finaalien pelipäiviä.