LP Viesti ryöväsi kotiedun HPK:lta heti avausfinaalissa

0

LP Viesti käynnisti lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjan vierasvoitolla. Salolaisjoukkue kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon puhtaasti erin 3-0. Samalla LP Viesti ryöväsi kotiedun itselleen. Se tarkoittaa sitä, että mestaruuteen salolaisille riittää tästä lähtien voitot kotikentällään.

-En usko, että tässä sarjassa on merkitystä missä pelataan. Ottelusarja on vasta alkutekijöissään, päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kuittasi Ylen haastattelussa.

Varsinkin ensimmäisessä erässä LP Viesti oli selkeästi vastustajaansa edellä. Se erä meni salolaisille 25-16. Toinen (25-22) ja kolmas erä (25-23) olivat tasaisia, mutta niissäkin erissä LP Viesti oli pelillisesti niskan päällä.

-Viimeiset puolitoista erää olivat tiukkaa vääntöä. Olimme tänään vähän valmiimpia alusta lähtien. Pysyimme rauhallisina erien loppuilla ja hoidimme homman kotiin, Lemminkäinen kommentoi.

LP Viestin aloituskokoonpano oli tuttu. Keskitorjujista Anna Czakan jatkoi edelleen Vera Klimovichin paikalla. Vieraiden kokoonpanossa nähtiin toisena passarina 15-vuotias Salla Virtanen, joka korvasi loukkaantuneen Elina Käsnäsen.

Salolaisten tehokkain oli yleispelaaja Noora Kosonen (16/+14), joka tykitti nelospaikalta myös ottelun päätöspallon HPK:n lattiaan. Hakkuri Pauliina Vilponen tuki Kososta 15 pisteen edestä. Myös passari Viktoriia Tuchashvili ja libero Hillaelina Mäntylä voivat olla erittäin tyytyväisiä iltapuhteeseensa. Mäntylän vastaanottoprosentiksi merkittiin tasan sata.

-Meiltä löytyi tänään uusi vaihde. Voitontahtoa oli paljon. HPK:ta vastaan pitää hyökätä vähän riskilläkin. Valmennus on painottanut, että rohkeasti pitää pelata, Kosonen summasi.

HPK:lta eniten pisteitä keräsivät Piia Korhonen (14) ja Allison Mayfield (13), mutta kaksikko oli silti aivan liian ailahteleva.

– Emme pelanneet omaa rentoa peliä. Jännitimme, yleispelaaja Salla Karhu myönsi.

Toinen finaali on ohjelmassa sunnuntaina Salohallissa kello 16.30 alkaen.

 

LP Viesti haki voiton finaalisarjan avauspelistä Hämeenlinnasta. Passari Viktoriia Tuchashvili oli yksi onnistujista.
LP Viesti haki voiton finaalisarjan avauspelistä Hämeenlinnasta. Passari Viktoriia Tuchashvili oli yksi onnistujista.