Mestaripassari Tuchashvili valittiin lentopalloliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi

0

LP Viestin mestaripassari Viktoriia Tuchashvili valittiin lentopallon naisten Mestaruusliigan huhtikuun parhaaksi pelaajaksi. Huhtikuu oli ottelumääränsä osalta niin sanottu vajaa, mutta sitäkin merkittävämpi kuukausi: kaikki loppuottelut pelattiin kuluvan kuun aikana.

Tuchashvilista voi käyttää luonnehdintaa mestaruuden takuunainen. Hän pelasi LP Viestissä kolmannen kautensa, ja joka kevät mestaruusjuhlia on vietetty Salossa. Kun Tuchashvili oli lapsensa syntymän myötä viime kauden Salosta poissa, ylsi mestariksi HPK.

LP Viestin pelaajille Tuchashvilin valinta kuukauden parhaaksi pelaajaksi oli ”vasta” toinen. Hillaelina Mäntylä nimettiin tammikuun parhaaksi pelaajaksi. Toisaalta nämäkin nimeämiset osoittivat salolaisten olleen parhaimmillaan juuri tärkeimmillä hetkillä: tammikuussa joukkue voitti Suomen cupin, huhtikuussa Mestaruusliigan.

Huhtikuun – ja samalla käytännössä loppuottelusarjan – tähdistöseitsikkoon valittiin LP Viestistä myös yleispelaaja Noora Kosonen, libero Mäntylä sekä keskitorjujat Anna Czakan ja Nadezhda Gokhshtein. Aina maajoukkueeseen asti ensimmäistä kertaa yltäneelle Czakanille myös valinta kuukausitähdistöön oli uran ensimmäinen. Finaalivastustaja HPK:sta valinnat kohdistuivat hakkuri Piia Korhoseen ja yleispelaaja Allison Mayfieldiin.

Näistäkin valinnoista voi kuulla lisätietoja huomenna torstaina kauppakeskus Plazassa kello 17 alkaen järjestettävissä LP Viestin mestaruusjuhlissa.

Viktoriia Tuchashvili (toinen oik.) valittiin urallaan kolmatta kertaa Mestaruusliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Huhtikuun tähdistöseitsikkoon nimettiin myös Anna Czakan (vas.), Noora Kosonen (kesk.) ja Hillaelina Mäntylä.
Viktoriia Tuchashvili (toinen oik.) valittiin urallaan kolmatta kertaa Mestaruusliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Huhtikuun tähdistöseitsikkoon nimettiin myös Anna Czakan (vas.), Noora Kosonen (kesk.) ja Hillaelina Mäntylä.