Ministeriä viedään kesällä Mustion linnaan

0

Tällä porukalla saa ministeri kyytiä ensi kesänä. Vasemmalta Hannes Suominen, Jouko Puolanto, Jaana Saarinen, Markku Toikka, Saija-Reetta Kotirinta, Karolina Blom, Jussi-Pekka Lindholm, HannamaijaNikander ja Ossi Ahlapuro.

Teatteri Provinssin väellä pitää kiirettä tulevana kesänä. Provinssin Seppo Suominen kertoo hankkiutuneensa kahden kesäteatterin loukkuun: Matildaan, jossa esitetään Tukkijoella-musiikkinäytelmä, sekä Mustion Linnan kesäteatteriin, jossa Ministeriä viedään ammattinäyttelijöiden voimin 15. kesäkuuta lähtien. Molempien ohjaajana toimii Joonas Suominen.

Joonas Suominen kertoo, ettei tulevasta Hannes Suomisen dramatisoimasta kesäkappaleesta tule puuttumaan vauhtia eikä väärinkäsityksiä. Lisäksi aihe antaa mahdollisuuden päivittää näytelmää lööppien mukaan vaikka päiväkohtaisesti.  Suominen sanoo saaneensa mukaan unelmajoukkueen, juuri ne, joita toivoikin. Nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat Markku Toikka, Jouko Puolanto, Ossi Ahlapuro, Jaana Saarinen, Karolina Blom, Hannes Suominen, Saija-Reetta Kotirinta, Hannamaija Nikander ja Jussi-Pekka Lindholm.

Vaikka farssi voi näyttää helpolta keveältä, sitä se nimenomaan ei ole.
– On yllättävää, että hassun ja hauskan tekeminen vaatii eniten työtä. Keveys tulee siitä, että osaa repliikit ja ajoituksen täydellisesti, Jaana Saarinen sanoo.
Joonas Suomisen mukaan farssi on lajityyppi, missä ei näyttelijöillä ole varaa improvisoida.
– Sen tekeminen on millimetrin tarkkaa hommaa!

Lue lisää 5.4.2017 lehdestä