Naisten osuus kasvaa seudun valtuustoissa

0

Naisten osuus Salon seudun kunnanvaltuustoissa kasvaa kuntavaalien tuloksen myötä. Uusista valtuutetuista 38 prosenttia on naisia, kun viime kuntavaaleissa valituista päättäjistä naisia oli 34 prosenttia.

Salon uusi kaupunginvaltuusto tulee olemaan seudun tasa-arvoisin, sillä Salon valtuutetuista naisia on lähes puolet eli 47 prosenttia. Somerolla ja Paimiossa naisten osuus on 43 prosenttia.

Sauvon valtuustoon valituista naisia on vain 19 prosenttia. 21 jäsenen valtuustoon äänestettiin vain neljä naista. Naisia oli myös ehdolla selvästi miehiä vähemmän Sauvossa. Kemiönsaaren valtuustossa tilanne ei ole paljon Sauvoa parempi, sillä naisten osuus on 22 prosenttia.

Kosken uudessa valtuustossa naisia on 38 ja Marttilan valtuustossa 35 prosenttia.

Lue lisää 12.4.2017 lehdestä