Nashville ja Pittsburgh jatkoon NHL:n pudotuspeleissä

0

Pekka Rinteen loistotorjuntoihin tukeutuva Nashville Predators ja hallitseva mestari Pittsburgh Penguins etenivät NHL-jääkiekon pudotuspeleissä toiselle kierrokselle. Nashville pudotti länsilohkon ykkösjoukkueen Chicago Blackhawksin suoraan neljässä ottelussa, ja Pittsburgh kukisti Columbus Blue Jacketsin voitoin 4-1.
Rinne päästi neljässä ottelussa vain kolme maalia selkänsä taakse. Kahdessa ottelussa hän piti nollan, ja Rinteen torjuntaprosentti Chicagoa vastaan oli komea 97,6.
– Tunsin oloni luottavaiseksi koko sarjan ajan. Etenkin ensimmäinen ja kolmas peli olivat huimia sarjan kannalta. Voitimme ensimmäisen vieraspelin ja ensimmäisen kotipelin jatkoerässä. Ne tuottivat eron meidän ja Chicagon välille, Rinne kommentoi NHL.comissa.
– Joka ilta löysimme keinot yltää voittoon.
Nashville kohtaa toisella kierroksella joko St. Louis Bluesin tai Minnesota Wildin. St. Louis johtaa voitoin 3-1.
Chicagolle kauden loppu oli synkkääkin synkempi. Joukkue hävisi runkosarjan lopussa neljä peliä putkeen ja perään neljä pudotuspeliottelua. Päävalmentaja Joel Quenneville ei selitellyt, mutta totesi joukkueensa kaatuneen monen asian summana.
– Me olisimme voineet pitää kiekkoa enemmän, hävisimme kaksinkamppailuja, menetimme kiekkoja ja emme päässeet laukomaan riittävästi, Quenneville sanoi.

Fleury torjui 49 kutia

Pittsburgh perusti jatkopaikkansa myös vahvaan maalivahtipeliin, sillä Marc-Andre Fleury ratkaisi viidennen Columbus-kohtaamisen Pittsburghin eduksi. Fleury torjui 49 laukausta joukkueensa 5-2-voitossa.
– Tämä oli urani parhaita voittoja, Fleury sanoi NHL:n verkkosivuilla.
Fleury sai pudotuspeleissä yllättäen peliaikaa, kun joukkueen ykköstorjuja Matt Murray loukkaantui avausottelun verryttelyssä.
Pittsburghin puolustaja Olli Määttä pelasi 18.23 minuuttia ja pääsi tehotilastossa kaksi pistettä plussalle.
Pittsburgh kohtaa toisella kierroksella joko Toronton tai Washingtonin. Ne jatkavat sarjaansa 2-2-tasatilanteesta.

https://www.nhl.com/news/chicago-blackhawks-nashville-predators-game-4-recap/c-288979552
https://www.nhl.com/news/columbus-blue-jackets-pittsburgh-penguins-game-recap/c-288977508

STT

Kuvat: