Saija Karnisto-Toivonen haluaa Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi

0

Salon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) on valmis uuden kaupunginhallituksen puheenjohtajasi. Paikka kuuluu demareille.

– En voi kiistää, etteikö tehtävä kiinnostaisi, ja sitä on minulta myös paljon kyselty. Porukka päättää, miten lopulta mennään, sanoo Karnisto-Toivonen.

Kaupungin politiikan ykköstehtävään tuntee vetoa myös SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Saku Nikkanen. Hän on tällä valtuustokaudella toiminut sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana.

Salon demarien tilanne selkiytyi hieman, kun kansanedustaja Katja Taimela ilmoitti viikonvaihteessa, että hän jatkaa rivivaltuutettuna, eikä tavoittele kaupunginvaltuuston puheenjohtajuutta.

Taimela oli kuntavaaleissa SDP:n ääniharava. Toiseksi eniten ääniä sai pitkäaikainen valtuutettu Simo Vesa, joka sanoo haluavansa vähintään hallituspaikan.

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Satu Parttimaa toteaa, että paikat jaetaan sen mukaan, kenellä on valmiudet hoitaa tehtäviä.

– On ihan ok, että tehtävät kiinnostavat. Arvostan ja kunnioitan suuria äänimääriä, mutta ne eivät ratkaise kaikkea. Hallituksen puheenjohtajan täytyy voida käyttää tehtävään aikaa, ja hänellä pitää olla asiantuntemusta.

Saija Karnisto-Toivonen kirjoittaa facebookissa, että ”porukka päättää siitä, millaisen tiimin se valitsee Salossa kärkeen. Porukan käsiin meistä jokainen lopulta laskee kohtalonsa.”

Puolueiden väliset paikkaneuvottelut jatkuvat vapun jälkeen.

Saija Karnisto-Toivonen (vas.), Katja Taimela ja työväenyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Breilin vaalivalvojaisissa työväentalolla.