Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon tulos selvillä, SDP nousi suurimmaksi

Katja Taimelan (sd.) lähes 1200 äänen potti oli Salon suurin.

SDP on noussut Salon suurimmaksi ryhmäksi tulevan valtuustokauden ajaksi. Demarit saavat Salon valtuustosta 13 paikkaa.

Kokoomus on toiseksi suurin ryhmä 12 paikalla ja keskusta kolmas 11 paikalla.

Perussuomalaiset saavat valtuustoon kuusi paikkaa, vihreät viisi, ja vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit kaksi paikkaa kumpikin.

Vaalien voittajia Salossa ovat vihreät, SDP ja kristilliset. Vihreät saavat kaksi lisäpaikkaa, SDP yhden ja kristilliset yhden verrattuna viime kuntavaalien tulokseen.

Häviäjiä ovat kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta. Kokoomus menettää kaksi paikkaa sekä keskusta ja perussuomalaiset yhden kumpikin.

Vasemmistoliitto pitää kaksi paikkaansa.

9 vastausta: Salon tulos selvillä, SDP nousi suurimmaksi

 • Kumpi Salon kokoomuksista hävisi nämä 2 paikkaa?

  • Jos ko. nelikko hävisi yhteensä 655 ääntä edellisistä vaaleista ja Nummentalo hieman petrasi, niin mikä mahtaa olla vastaus?

 • No nyt uneni toteutuu!

  Simo Vesasta tulee valtuuston puheenjohtaja ja Juhani Nummentalosta kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Edellyttäen, että kaupunkimme kansanedustaja pitäytyy näistä paikoista ja keskittyy koko Suomen asioihin.

 • Eikö järkevintä olisi, että Taimela nyt ottaa lusikan käteen ja pitää puheenvuoroja myös täällä. Nyt on myös korkea aika Mikko Lundenin näyttää, miksi juuri häntä on äänestetty.

  Kyllä ääniharavien pitäisi olla myös sitä vastuuta ottamassa. Vesa ja Nummentalo voivat olla varalla.

  • Kyllä ääniharava oli keräämässä ääniä puolueelle omalla ”massallaan”. Yleensä kansanedustaja ei jää ”ns. paikallistasolle”, jos näköpiirissä ei olisi jääminen eduskunnasta seuraavissa vaaleissa.

 • Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi tietysti SDP:n edustaja, koska ovat suurin puolue! Jos ei Taimelan aika tähän riitä, niin joku muu SDP:n edustaja. Mikko Lunden ansaitsisi tuolla äänimäärällä myös kredittiä!

 • Taimela olkoon linkkinä eduskunnan ja Salon välillä niinkuin lupasi, ja jättäköön kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden paikkakunnalla enemmän olevalle henkilölle.
  esim. Simo Vesalle.

 • SDP vallan kahvassa tarkoittaa verojen/veroluontoisten maksujen jatkuvaa nousua ratkaisuna kaikkeen, kunnes on saavutettu se oikeudenmukainen 100 % taso.
  Lisäksi kaikki julkisen puolen toimintojen tehostaminen ja kilpailuttaminen tulevat loppumaan kuin seinään, sillä olisihan se aivan kauheaa jos pitäisi sekä hinnalla että laadulla kilpailla. Ei taida löytyä sellaista aluetta, joka ei SDP:n mielestä pitäisi olla julkisen puolen hoidettavana, verorahoilla toki.
  Talouden olisi todellakin syytä lähteä rullaamaan vinhasti, ettei kaupunki sakkaa heti alkumetreille.


Uutiset
STT
Arkisto