SalPan joukkue on valmis ensi viikolla starttaavaan Kakkoseen – Santeri Peltola siirtyy Tepsistä ”Joutseniin”

0

16. peräkkäisen kautensa Kakkosessa aloittava SalPa on valmis tulevaan kauteen.

Jarkko Tallqvistin valmentaman joukkueen viimeiset sopimuspelaajat ovat Turun Palloseurasta siirtyvä Santeri Peltola, FC Jazzista siirtyvä Niko Leskelä ja jatkosopimuksen SalPan kanssa tehnyt Sunday Okodugha. Koko kolmikko on keskikenttäpelaajia. Lisäksi edustusjoukkueen kanssa sopimukset ovat tehneet A-poikien SM-karsinnassa mallikkaasti pelaneet kymppipaikan Tomas Vuoriranta ja toppari Jeremias Erikäinen.

”Joutsenilla” on kasassa laaja ja erittäin nuori joukkue: 29 sopimuspelaajan keski-ikä on hieman alle 22 vuotta.

50 ottelua Veikkausliigassa pelannut Peltola on SalPalta todella kovan luokan hankinta. Hänen viime kausi meni pilalle akillesjännevamman vuoksi.

– Santeri on todella tärkeä kokeneempi palanen pelin sydämeen. ”Santtu” tuo peliin rytmiä, syöttötaitoa sekä johtajuutta, Tallqvist kommentoi.

Oululaislähtöinen Leskelä pelasi viime kaudella FC Jazzin paidassa Ykköstä 15 ottelua. Sitä ennen hän oli pelannut Kakkosta Käpylän Pallossa ja Klubi 04:ssa.

– Leskelä on taitava syöttäjä, jolla on myös hyvä laukaus, Tallqvist toteaa.

Okodugha ja SalPa-ikoni Iku Leino ovat joukkueen ainoat 1980-luvulla syntyneet pelaajat.

SalPa kohtaa tänään viimeisessä harjoitusottelussaana TPS:n. Ottelu alkaa Turun Urheilupuiston yläkentällä kello 17.

SalPan ensimmäinen sarjaottelu on ensi viikon lauantaina FC Espoota vastaan vieraskentällä. Ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 5. toukokuuta sarjanousija Nummelan Palloseuraa vastaan Salon Urheilupuiston tekonurmella.

SalPan joukkue on uudistunut rajusti täksi kaudeksi, mutta yksi pelaaja on ja pysyy: Iku Leino luutii edelleen eleettömällä tyylillään ”Joutsenien” takalinjoilla.