Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Someron matalan kynnyksen palveluasuminen saa kiitosta

Someron kaupunki perusti viime vuonna Lamminniemeen kevyen palveluasumisen paikkoja, joihin pääsee ilman ympärivuorokautisen hoivan tarvetta. Tarkoitukseen varatut paikat täyttyivät nopeasti.

91-vuotias Kauko Laine muutti Lamminniemeen marraskuussa rivitaloasunnosta. Laine on erittäin tyytyväinen, sillä nyt hänellä on juttuseuraa. Aiemmin Laine tunsi itsensä yksinäiseksi ja turvattomaksi. Lamminniemessä Laine myös liikkuu enemmän kuin omassa asunnossa, kun hoitajat ovat apuna.

Kauko Laineen tytär Merja Rantalaiho on järjestelyyn todella tyytyväinen. Rantalaihon mukaan hänen isänsä on nyt juuri oikeassa paikassa.

Someron kaupungin kotihoidon esimies Susanna Kaunisto muistuttaa, että kotona asuu paljon vanhuksia, joka pärjäävät kotipalvelun avulla mutta tuntevat olonsa yksinäisiksi ja turvattomiksi. Juuri tähän hätään Somero halusi Lamminniemen paikoilla vastata. Kaunisto korostaa, että matalan hoivan paikkoja pitäisi olla kunnissa paljon nykyistä enemmän.

Kauko Laine on tyytyväinen, että pääsi matalan kynnyksen palvelutaloon, sillä hän nauttii toisten seurasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto