Strömman kanavaan virtausmittari

0


Strömman kanavaan on asennettu virtausmittari. Mittari kertoo tiedot virtauksen suunnasta ja nopeudesta silta-aukon kohdalla.
Strömman kanavassa on Liikenneviraston mukaan melko kova virtaus. Merenkulkijat ovat toivoneet paikalle jo pidemmän aikaa virtauksen osoittavaa mittaria. Mittarin tiedot hyödyttävät sekä Saloon että Teijon telakalle kulkevia aluksia että huviveneilijöitä.
Mittaus tehdään kiinteästi asennetulla akustisella virtausanturilla. Laitteisto kerää tiedot 15–30 minuutin välein. Tiedot näkyvät internetissä osoitteessa www.luodedata.fi/stromma.
Liikennevirasto muistuttaa, että veneilykauden alussa veneilijöiden tulee olla varovaisia, sillä turvalaitteet ovat saattaneet siirtyä tai rikkoutua talven aikana. Veneilijät voivat ilmoittaa viallisista turvalaitteista Liikennevirastolle palaute- ja vikailmoituslomakkeella.