Trump: YK:n pitäisi harkita voimakkaampia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan

0

YK:n turvallisuusneuvoston täytyy olla valmis säätämään kovempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan sen ohjus- ja ydinohjelmien takia, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump maanantaina. Hänen mukaansa nykytilannetta on mahdotonta hyväksyä.
– Kyse on todellisesta uhasta maailmalle. Pohjois-Korea on maailmalle suuri ongelma, ja tämä ongelma meidän täytyy lopulta ratkaista, Trump sanoi isännöidessään turvallisuusneuvoston jäsenmaiden edustajien vierailua Valkoisessa talossa.
Yhdysvaltain puolustusministeriö puolestaan ilmoitti antavansa keskiviikkona Pohjois-Koreaa koskevan luottamuksellisen selonteon senaattoreille Valkoisessa talossa.
Trump keskusteli puhelimitse Pohjois-Koreasta sunnuntaina Kinan presidentin Xi Jinpingin ja maanantaina Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

STT

Kuvat: