Turing Robotic Industries: Uuden puhelimen valmistaa TCL

0

Kuva: TRI

Turing Robotic Industries kertoo ryhtyvänsä yhteistyöhön TCL:n kanssa. Kiinalainen TCL valmistaa TRI:n Appassionato-puhelimen, joka tulee TRI:n mukaan markkinoille syyskuussa.

Puhelimesta on kaksi versiota: Turing Phone Appassionato PX8 ja Turing Phone Appassionato GX8. TRI kertoo puhelimien myyntihintojen olevan noin 1 000 euroa ja 1 500 euroa.

– On innostavaa työskennellä yhdessä TRI:n kanssa heidän innovatiivisen tuotteensa parissa, toteaa TCL Communicationin toimitusjohtaja Nicolas Zibell TRI:n tiedotteessa. TCL on suuri elektroniikkavalmistaja, joka tekee muun muassa televisioita ja matkapuhelimia. Omien puhelimiensa lisäksi se valmistaa BlackBerry- ja Alcatel-brändien älypuhelimia.

TRI:n mukaan Appassionato on maailman ensimmäinen liquidmorphium-metallista tehty matkapuhelin. TRI kertoo tiedotteessaan myös puhelimen muista ominaisuuksista.

Käyttöliittymäksi malleihin tulee Android 7.1.1 OS. Puhelimeen tulee myös digitaalinen avustaja, jolle on annettu nimeksi ”Sir Alan”.

Digitaalinen avustaja tarjonnee samantapaista tekniikkaa kuin Applen Siri, joskaan TRI ei kerro yksityiskohtia Sir Alanin toiminnasta.

TRI on jo pitkään sanonut ryhtyvänsä tekemään Salossa matkapuhelimia.

Yritys kertoi viime vuoden helmikuussa ostaneensa Microsoftilta tuotantolaitteita ja suunnittelevansa suuren mittaluokan puhelinvalmistusta. TRI on myös vuokrannut tilat entiseltä kännykkäkampukselta.

Suurieleisen alun jälkeen TRI on kerta toisensa lykännyt suunnitelmiaan. Tällä hetkellä Salossa olevat tuotantolaitteet ovat takavarikossa, koska yhtiöllä on meneillään oikeusriita.

TRI:lle konsulttipalveluita myynyt naantalilaisyritys väittää, että TRI on jättänyt maksamatta  327 600 euroa konsulttipalkkioita. TRI pitää vaatimusta perusteettomana.

Takavarikko ei sinällään estä tuotantotilojen käyttöä.

Salon Seudun Sanomat kysyi TRI:n johdolta, mitä nyt julkistettu yhteistyö kiinalaisvalmistajan kanssa tarkoittaa Salon tuotantoa ajatellen. TRI ei vastannut SSS:n kysymykseen.