Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Uusi kirpputori Saloon

Uusi kirpputori tulee Helsingintielle Saloon.

Salossa kasvaa kirpputorien määrä entisestä, kun Saloon aukeaa vielä tässä kuussa uusi kirpputori Helsingintien päähän. Entisissä Askon huonekaluliikkeen tiloissa avautuva kirpputori on 295-paikainen, mutta aluksi otetaan käyttöön noin 150 paikkaa.
Samassa paikassa vieressä sijaitsee myös EkoCenter.
– Liiketilassa on pidetty viime aikoina huutokauppaa ja vanhojen tavaroiden myymälää, kun Meriniitystä siiirryttiin Askon entisiin tiloihin, sanoo huutokauppayrittäjä Jari Kusnetsoff. Hänen kanssaan yrittäjänä toimii Jonne Fager.
Kusnetsoff uskoo kirpputorien kasvuun, sillä sama suuntaus on ollut myös USA:ssa. Salossa on Kusnetsoffin mielestä positiivinen kirpputori-ilmapiiri.
– Kirpputoritoiminta näyttää lupaavalta. Kirpputorit ovat tätä päivää, Kusnetsoff tuumaa.

13 vastausta: Uusi kirpputori Saloon

 • No vot tällä yrityavetoisella liikeidealla katoaa Suomen työttömyys ja talous nousee kiitoon. Yhdenvertaisuuskin nousee ylimmälle tasolle. Eikä tasa-arvokaan ole enää vain poliitikkojen vedätystä. EU:lta voisi pyytää ruoka-avun lisäksi kirppiskamaakin niin monipuolisuus lisääntyisi myyntiesineissä. Saattaisi saada sivistykseomaavan kulttuurin jätteitä suomalaisillekin, ettei alemmuudentunne vaivaisi tätä maailman sosiaalitoimistoksi muuttuneen kansan mieltä. Ehkä jo kouluopetukseenkin voisi tuoda faktan, eli ulkopuolisten hyökkääjien miehitykset ja omien luottamushenkilöiden toimet oman kansan orjuuttamisen hyväksymisessä. Kun kysymykseen tulee komissaarin virat ja toimeentulo.

 • No niin, lisää romuvarastoja ja vauvanvaatteita ylihinnoiteltuna. On todella vaikeaa löytää tuotetta, joka maksaisi alle euron eli kymmeniä senttejä.

  Kirpputoriperiaate nojaa siihen, että tavaraa saa halvalla. Salon alueen torit ovat täynnä ala-arvoista roinaa pääsääntöisesti, joista kuvitellaan kultakaivoksia. Ja pöytävuokrat, voi kauhistus, on pakko hinnoitella romu sellaiseksi, että saa ne sataset maksettua.

  Valitettavasti omat kirpputorireissut suuntautuvat Turun tai Liedon seuduille, ovat siistejä, ja romu on poissa.

  • Et sinä aikuisten oikeesti kuvittele että kymmenien senttien tulojen takia joku vaivautuisi kuskaamaan tavaroita pestynä ja viikattuna kirpputoreille ja maksaisi siitä ilosta pöytävuokran.

   • Pestyt ja viikatut tuotteet ovat aivan eri asia kuin pikkusälä, jokin pikku nippeli on hinnoiteltu 5 ekeen jonka arvo ei ole 10 senttiä enempää. Puuttuu todellisuuden taju tavaroiden arvosta, ja todellakin kaikki on romua, laatikoita päällekkäin joissa näkymätöntä tavaraa, kuka näitä viitsii penkoa ja mahdollisesti kontata lattialla. Jos tavaraa on paljon myydään eri periodeilla, jollei viikkoon mene mitään vaihdetaan tavaraa, ei tungeta kaikkea kerralla myyntipöydille. Jonkin ajan kuluttua voi koittaa uudestaan, jollei sitten maksa satoja euroja useammasta pöydästä. Mitä sekaisempi pöytä minä kierrän kaukaa, niin valitettavaa kun se onkin on todellisuuden taju hämärtynyt tavaroissa. Näin kymmeniä vuosia toreja seuranneena pistäisin 2/3 suoraan kaatopaikalle tai lumpun valmistukseen. Ja onhan se hienoa että joku yrittää myyjäthän siinä jää häviölle.
    Toista sataa kuukausivuokra ja myynnissä pelkkää romua. Ei ole vaikea arvata miksi tämä ala kannattaa, 50 paikkaa on 5000 ekee tekemättä mitään, siis kk vuodessa 60.000 ekee onko vakuutuksia varkauden varalle? Tuskin, itse kärsit nahoissasi menetyksen, paitsi jos kustannat hälyttimen vuokran lisäksi, hyvää bisnestä sanoisin, no toisen romu on toisen leipä.

  • No se romu ja sen jatkojalostus. Nyt on paikkoja ympäri supermarketteja, mutta miten toiminta niiden pieniin suuaukkoihin. Muovikanisterit, mihin pistää. Pestävät etukäteen! Tämä ei tule toimimaan nyky-yhteiskunnassa, vielä pitkään. Töitä tulee olemaan paljon.

 • Ihme kun verottaja ei ole vielä älynnyt laittaa kirpputorituloa veronalaiseksi.

  Tuo kirpputoribisnes alkaa olla lattianeliössä mitattuna Salossa suurimpia kaupan muotoja.

 • Mun mielestä hienoa, että ihmiset jaksaa yrittää! Tulee varmasti hyvä kirppis. Tsemppiä äijille!

  • Olen samaa mieltä! Pallo täynnä roinaa ja uutta tehdään. Vanha kiertoon ja porukka liikkeelle. Hieno juttu pojilla meneillään, ja vielä huutokauppa.

 • Entistä köyhempi.Puhut kyllä asiaa. Vielä huonompaa roinaa, varsinkin vaatteiden osalta, on vain Forssan kirppiksillä.
  Siis luulevatko myyjät, että kaikki tuotteensa on kullalla päällystettyä ja hinnat sen mukaan. Ei näinä aikoina ihmiset osta hetkeen mielijohteesta.
  Ja ne samat vuoskymmeniä pyörineet pöydät esim. suurkirpalla osaa jo kiertää kaukaa. Samat tavarat vaan odottaa ostajaa. Jonkinlainen vaihtelu voisi virkistää.

 • PeltArin kanssa totaalisen samaa mieltä.

  Jari Kusnetsoff ja Jonne Fager ovat ottaneet rohkean riskin ja perustaneet Saloon yrityksen, jonka konsepti on ainutlaatuinen tässä kaupungissa ja muuallakin Suomessa harvinainen.

  Mitä ihmeen pahaa ja negatiivista on siinä, että miehet vetävät vallan suosittuja huutokauppoja, huonekalumyymälää ja uutena asiana mittavaa kirppistä?

  Heidän toimintansa on huomioitu laajasti Salon rajojen ulkopuolella ja kaikki palaute, jonka minä olen ahkerana huutokaupoissa kävijänä (37 vuotta penkin kuluttajana) kuullut Turusta, Helsingistä, Kemiöstä, jopa Forssasta tulleilta asiakkailta, on ollut erittäin positiivista, etten sanoisi suitsuttavaa.

  Herrat myös työllistävät muutamia ihmisiä ja maksavat veroja, kuten kaikki muutkin yrittäjät.

  Minusta tuollainen solvaaminen on ala-arvoista sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät ole vaivautuneet edes paikalle katsomaan millaisen muodonmuutoksen vanha Askon huonekaluhalli on kokenut.

  Eikö jatkuva negatiivisuus saa omaakin mieltänne matalaksi?

  Ihmettelen myös sitä, mikä on teidän marmattajien motiivi? Miksi te yritätte ampua nimimerkin suojista alas kaikkea positiivista toimintaa Salossa?

  • Valitettavasti olet nyt ymmärtänyt väärin T Ä, ei yrittämisessä ole mitään vikaa. Koska kansa joutuu myymään omaisuuttaan tässä nyky-yhteiskunnassa, on tietysti oltava niitä jotka siitä hyötyy. Esim. 100 euron kk pöytävuokra, jos sattuu tavara olemaan hiukan epäkuranttia on tuo satasen kerääminen työnalla ja hyötyhän myyjälle tulee tuon satasen täytyttyä jos täyttyy, raadollista eikö totta. Kirjoituksestasi paistaa monta asiaa, on vain yksi pikku mutta, köyhä kansa. En tunne vieraspaikkakuntalaisena asiaa mutta hieman tuntuu politiikka pelaavan tarinassa, ja mistä tämä solvaamismentaliteetti? Normaalia sosiaalista keskustelua ja filosofista pohdiskelua. Kallista on kallista. Pistepussi no jaa! Nimimerkkikommentin jätän omaan arvoonsa.

 • Käsittääkseni pöytien vuokraajat määrittelevät hinnat eikä paikan omistajat vai? Kovat hinnat siis johtuvat vain myyjien epärealistisista odotuksista ”aarteidensa” arvosta! Kaikki vanha romu ei ole antiikkia ja rikkinäiset ja kuluneet kuuluvat hyötyjätelaitokseen eikä kirppispöydille pölyttymään!

 • Ei muuta kun Salo täyteen kirppareita. Saadaan tyhjät hökkelit täytettyä. Ihme nillitystä näistä kirppareista. Ei niissä oo pakko käydä. Mä käyn ainakin ihan vaikka huvikseen.


Uutiset
STT
Arkisto