Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Vanha viljavarasto kiinnostaa, mutta kyse on 2,5 miljoonan remontista

Salon keskustassa sijaitsevan vanhan viljavaraston remontoiminen toimisto-, kokoontumis- ja kahvilatiloiksi maksaisi 2,5-3 miljoonaa euroa. Tähän on päätynyt laskelmissaan Pro Viljavarasto.

Vapaaehtoisten vuosi sitten perustama yhdistys on tehnyt runsaasti selvitys- ja suunnittelutyötä massiivisesta betonirakennuksesta, jonka omistaa Suur-Seudun Osuuskauppa.
Vuoden aikana rakennus on herättänyt paljon myönteistä kiinnostusta. Yhdistyksen järjestämät kaksi lähiruokatapahtumaa, ennen joulua ja sunnuntaina, ovat olleet menestyksiä.

Nyt Pro Viljavarasto odottaa seuraavaa siirtoa.

– Tämä on osuuskaupan rakennus, heidän pitää ottaa siitä vastuu, Pro Viljavaraston puheenjohtaja Tiina Vainio sanoi sunnuntaina hankkeen nykytilaa esitellessään.

 

7 vastausta: Vanha viljavarasto kiinnostaa, mutta kyse on 2,5 miljoonan remontista

 • Jospa osuuskauppa myisi rakennuksen yhdistykselle ja nämä keräisivät tarvittavan rahoituksen vaikka jäseniltään.

 • Kiinteistön omistaja vastaa aina kiinteistöstään, sen turvallisuudesta ja julkisivuista.
  Kaupungilla on tässä tapauksessa myös mahdollisuus vaatia kiinteistön omistajaa kunnostamaan rakennuksen julkisivut kaupungin keskeisimmällä paikalla. Kiinteistön nykyinen omistaja SSO
  voisi osoittaa yhteiskunnalllista vastuutaan kunnostamalla kiinteistöt ulkoisesti.
  Niin minunkin johdollani tehtiin aikanaan molempien rakennusten osalta.

  Arto Arvonen emeritus toimitusjohtaja SSO
  kauppaneuvos

  • Ehkäpä liian moni poliitikko ja virkamies on SSO:n liekanarussa, niin ”kaupunki” ei tuollaisia vaatimuksia esitä… Muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi noista vastuista.

   • Ex-Noksu on oikeassa. Mielestäni SSO on toimijana niin suuri, että kaupunginvaltuutettu ei saisi olla sen edustajistossa. Esimerkiksi kaava-asioissa tulee piileviä jääviyksiä, kun määritellään rakennusoikeutta SSO:n tontille tai vastaavasti sen kilpailijan tontille. Ja kaava-asiat tulevat olemaan yksi tulevan valtuuston tärkeimmistä kysymyksistä Soten siirtyessä maakuntaan. Otetaan esimerkki: jos vaikka SSO:n kanssa kilpaileva rautakauppa hakee tontilleen lisää rakennusoikeutta, niin kaavan tai lupien käsittelyssä asiaa vastustaneet SSO:n edustajiston jäsenet voidaan valituksessa osoittaa jääveiksi. Mutta prosessin hidastuminen olisi jo voitto sinänsä osuuskaupalle.

 • Meriniityssä nyt ”upea” osaamiskeskus jossa tiloja tarvitseville. Lisäksi samalla alueella lukuisia tyhjiä tiloja vuokrattavana ja myynnissä. Tuollaiseen varastorotiskoon nyt pitäisi satsata hirveä summa. SSO voisi päättää purkamisesta niin jäisi tonttitilaa ja kaupunkikuva kaunistuisi. SSO:n yhteiskunnallinen vastuu olisi sitä että nuo kunnostusrahat revittäisiin kauppatoiminnan tuotosta. Taitaisi halpuutus lopahtaa.

 • Purkakaa vanha rötiskö.

 • Purkakaa ? Kyllä purettaisiin , mutta kun museovirasto ei anna.


Uutiset
STT
Arkisto