Vilpas möyhensi ponnettoman Karhun – finaalipaikka yhden voiton päässä

0

Salon Vilpas on voiton päässä Korisliigan finaalipaikasta. Vilpas pöllytti Salohallissa viidennessä välierässä Kauhajoen Karhun koriluvuin 98-60 (54-29). Ensimmäistä kertaa Vilpas pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisua keskiviikkona Pohjanmaalla. Jos Karhu voittaa kotisalissaan, pelataan ratkaiseva seitsemäs välierä perjantaina Salohallissa.

Vilpas oli viidennessä välierässä niskan päällä läpi kamppailun. Salolaiset johtivat ottelua avausneljänneksen jälkeen 25-15, vaikka isäntien kaikki kahdeksan kolmosyritystä päätyivät korirautoihin.

Toisella jaksolla Vilppaan etumatka vieraisiin nähden kasvoi entisestään. Kotijoukkue pussitti kakkosia pussiin kerta toisensa jälkeen, kun taas Karhun peli oli huomattavasti tahmeampaa.

Karhu oli viidennessä välierässä niin ponneton, ettei joukkue saanut minkäänlaista kiriä aikaan edes toisella jaksolla. Karhun peliä hankaloitti myös virhevaikeudet. Avainpelaajista Bojan Sarcevic oli täysin näkymätön, eikä Austin Hollins kyennyt tällä kertaa kuin kymmeneen pisteeseen. Samuli Vanttaja oli nyt Karhun paras pistelinko 12 täplällä.

Vilppaasta Al’lonzo Coleman piristyi muutaman aiemman pelin lamavaiheesta ja säkitti 18 pistettä. Lisäksi Coleman otti hyppysiinsä 15 levypalloa. Desmond Williams teki puolestaan 17 pistettä. Colemanin tavoin myös Brandon Edwards pääsi tuplatuplaan tehoilla 12/10.

Vilpas juhli levypalloissa miten tahtoin. Ne menivät kotijoukkueelle murskaavasti 61-35.

 

Al'lonzo Coleman teki 18 pistettä ja otti 15 levypalloa Karhun kaadossa.