Vilppaan ryöstöretki jäi vajaaksi – Karhu tasoitti välieräsarjan

0

Vilppaan Al'lonzo Coleman ei ollut lauantaina Kauhajoella parhaimmillaan. 11 pelitilanneheitolla syntyi vain kahdeksan pistettä.

Vilpas ei pystynyt hakemaan vierasvoittoa Kauhajoelta Korisliigan toisessa välieräottelussa. Kotijoukkue Karhu hallitsi ottelua lähes täydet 40 minuuttia, ja vaikka Vilpas pääsikin lopussa yhden korin päähän kotijoukkueesta, voitti Karhu ottelun lopulta 82-78.

Näin ottelusarja on tasan 1-1. Finaaliin vaaditaan neljä voittoa. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Salohallissa.

Vilpas oli voittanut ennen eilistä peräti 12 ottelua peräkkäin. Edellinen tappio tuli 22. helmikuuta kautensa jo päättäneen BC Nokian vieraana.

Vilpas aloitti ottelun huolimattomasti. Karhu pääsi juoksemaan riistojen jälkeen helppoja koreja ja otti komennon heti kättelyssä. Al´lonzo Colemanin ja kentälle palanneen Desmond Williamsin epäselvien virheiden jälkeen Karhu rykäisi vapaaheittojen turvin jo 17-7-johtoon.

Mahtavasti pelanneen Bojan Sarcevicin johdolla Karhu ei kuitenkaan pystynyt venyttämään johtoasemaansa dramaattisiin mittoihin. Kapteeni Michael Poundsin johdolla Vilpas kavensi avausneljänneksen päätöslukemiksi 21-16.

Vilpas aloitti toisen neljänneksen terävästi. Tandemin Juwan StatenMatias Ojala onnistumiset toivat Vilppaan korin päähän. Vaikka Vilppaan puolustaminen oli kohtuullisella tasolla, hyökkäyksessä pallonliike puuttui ja Karhu sai pakotettua Vilppaan vaikeisiin ratkaisuihin ja lukuisiin menetyksiin. Kaksi minuuttia ennen puoliajan päätöstä Staten otti kolmannen virheensä ja Karhu siirtyi jo 37-29-johtoon. Mutta kuten avausneljänneksellä, Pounds nousi esiin ja kavensi viidellä peräkkäisellä pisteellään taukotilanteeksi 39-36.

Karhu näytti ratkaisevan ottelun heti kolmannen neljänneksen alussa. Devonne Giles otti isojen miesten taistelussa niskalenkin Al´lonzo Colemanista, Staten sai neljännen virheen ja Sarcevicin kolmonen vei Karhun jo 12 pisteen johtoon (48-36). Mahtiottelua pelannut Pounds kuitenkin pyöritti Statenin korvaajana Vilppaan hyökkäystä niin, että lähes jokainen hyökkäys päättyi laadukkaaseen heittopaikkaan – jossain vaiheessa heitot alkavat väkisinkin upota ja niinpä Ojalan kahdella ja Koiviston yhdellä kolmosella Vilpas kavensi tilanteeksi 60-58 ennen päätösneljännestä.

Päätösneljänneksen alku oli kuin toisinto kolmannesta neljännestä. Giles heitti Colemanin edestä raskaan näköisiä, mutta tarkkoja hyppyheittoja sisään. Kun Vilppaan hyökkäys sakkasi samalla pahasti, Karhun johto kasvoi jo 13 pisteeseen (73-60).

Vilpas pelasi päätösneljänneksellä yli viisi minuuttia ilman korin koria ja näytti jo siltä, että Vilppaalta loppuu yksinkertaisesti aika kesken, vaikka joukkueen hyökkäystehot löytyivätkin viimeisillä minuuteilla. Karhu johti ottelua 90 sekuntia ennen loppua yhdeksällä pisteellä (78-69). Ojalan kolmonen, Statenin vapaaheitot sekä Poundisin kolmonen toivat Vilppaan kuitenkin vain kahden pisteen päähän (78-76) 26 sekuntia ennen loppua.

Loisto-ottelun pelannut Karhun Joonas Lehtoranta vei vapaaheitoista Karhun neljän pisteen johtoon (80-76). Vilpas sai yrittää viimeisessä hyökkäyksessään peräti kolme kertaa korintekoa, mutta vasta neljäs toi tuloksen Colemanin nostettua korin alta tilanteeksi 80-78. Tällä kertaa vapaaheittoviivalle asettui 3,9 sekuntia ennen ottelun päättymistä Juho Lehtoranta, joka heitti kummankin vapaaheiton sisään ja ratkaisi lopullisesti ottelun.

Vilppaan ykköspelaaja oli kaikin tuomariäänin kapteeni Pounds (19 pistettä/6 levypalloa/3 syöttöä). Myös Matias Ojala (14/4/2s) ja Brandon Edwards (8/11) täyttivät paikansa.

Karhun amerikkalaisnelikko oli sunnuntaina selvästi Vilppaan nelikkoa tehokkaampi. Varsinkin Giles (19/5/4s) oli ajoittain pitelemätön. Tosin loukkaantumisesta toipunut Vilppaan Desmond Williams oli vielä pahasti puolikuntoinen ja pelasi vain 12 minuuttia.

Yksi ratkaisu oli myös se, että takamiesten taistelussa Sarcevic (11/7/6s) voitti virhevaikeuksiin joutuneen Statenin (10/1/2s).

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Salohallissa kello 18.30. Neljäs ottelu on lauantaina Kauhajoella.