Neuvottelut käynnissä Turun AMK:n Salon yksikön siirtymisestä Meriniityn osaamiskeskittymään

0

Turun AMK:n Salon yksikkö muuttaa ainakin osaksi Salo IoT Parkiin.

Neuvottelut ovat käynnissä Turun AMK:n Salon yksikön siirtymisestä Meriniityn osaamiskeskittymään. Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila vahvisti Salon Seudun Sanomille, että työhypoteesinä on koko Salon yksikön koulutusyksikön siirtäminen Ylhäistentieltä Salo IoT Parkin tiloihin.

– Tavoiteaikataulu on, että siirto voisi toteutua jo vuodenvaihteessa, mutta mahdolliset remontit voivat vaikuttaa muuttoaikatauluihin. Toisaalta Salo IoT Parkissa on hyvät tilat sekä valmiudet olemassa, Taatila toteaa.

Turun AMK neuvottelee siirtymisestä Salon kaupungin ja kaupungin osaksi omistaman Salo IoT Parkin kanssa. Salon kaupunki omistaa myös ammattikorkeakoulun Salon yksikön rakennuksen, jossa AMK on vuokralaisena.

Lisäksi AMK suunnittelee, että Turussa opiskelevia tekniikan alan opiskelijaryhmiä kävisi IoT Parkissa säännöllisesti. Ydinajatus on tiivistää opiskelijoiden ja Salossa toimivien yritysten yhteistyötä.

– Näemme Salo IoT Parkin suurenmoisena mahdollisuutena molempia osapuolia hyödyttävän yhteistyön tiivistämiseen. Parkin sijainti on loistava ja Meriniityn koko kampusalue on hienossa kunnossa, Taatila sanoo.

Tavoitteena on myös lisätä Salon AMK:n terveydenhoitoalan oppilaiden panosta kampuksen työterveyshuollossa sekä luoda yhteistyötä alalla toimivien terveysteknologiayritysten kanssa.

– Suunniteltu yhteistyön syventäminen olisi erinomainen lähtölaukaus Salo IoT Parkille. Me saamme AMK:n kautta lisää ihmisiä alueelle ja suunnitelma tukee juuri sitä tavoitetta,  että kootaan erilaisia toimijoita samaan paikkaan ja yhteisöön, Salo IoT Parkin toimitusjohtaja Mika Mannervesi sanoo.

– Käymme yhä neuvotteluja Salon kaupungin kanssa yksityiskohdista ja tilanne on selvä toukokuun puolivälissä.  Ydinajatus on lisätä opiskelijoiden ja yritysten yhteistyötä, nythän Ylhäisten yksikkö on hivenen kaukana yrityksistä fyysisesti, Taatila sanoo.

Salon yksikössä annetaan muun muassa liiketalouden ja terveydenhuollon koulutusta. Salon yksikössä on 850 oppilasta. Alustavien tietojen mukaan AMK saisi IoT Parkista noin 5000 neliön tilat. AMK:n Salon nykyisessä rakennuksessa Ylhäistentiellä on 5 700 neliömetriä lattiapinta-alaa.

Uutista on päivitetty kello 11.56, 12.12 ja 13.26.

Lue lisää 27.4.2017 lehdestä