Inna: Positiivinen käänne Saloon vaikka väkisin

0

Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos pitää saada ulottumaan myös Saloon, sanoo ensi torstaina työnsä aloittava Salon uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna.

– Se haetaan tänne vaikka väkisin, ja tiedän, että se myös saadaan.

Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna valittiin Salon kaupunginjohtajaksi helmikuussa. Kevään mittaan hän on vieraillut taajaan Salossa ja sanoo kaupungista puhuessaan luontevasti ”me” ja ”meillä Salossa”. Hän tietää, että Salossa on oltu tiukilla, mutta ”menestyäksemme meidän pitää tehdä koko ajan enemmän ja paremmin”.

Uuden kaupunginjohtajan ensimmäiset sata päivää tulevat täyteen ensi syyskuussa. Joko Salossa silloin näkyy Lauri Innan käden jälki?

– Uusi valtuustokausi alkaa kesäkuun alussa, ja päättäjien pitää antaa ryhmittyä rauhassa. Tavoitteeni on, että syksyn alussa pystymme määrittelemään kaupungin suuntaa uuden valtuuston kanssa. En uskalla luvata, missä muodossa sovittavien asioiden kirjo silloin on. Ensimmäisen sadan päivän aikana teen myös itseäni tutuksi kaupunkilaisille ja kaupungin henkilöstölle.

Lauri Inna asuu perheineen Turussa. Hän aikoo hankkia Salosta asunnon ja muuttaa kirjansa kaupunkiin vielä tämän vuoden aikana.

Vuodesta 2009 Saloa johtanut Antti Rantakokko jää eläkkeelle, ja hänen viimeinen työpäivänsä on ensi viikolla.

Lue lisää Laurin Innasta ja hänen ajatuksistaan sunnuntain Salon Seudun Sanomista.

Lauri Inna aloittaa Salon kaupunginjohtajana ensi viikolla.
Lauri Inna aloittaa Salon kaupunginjohtajana ensi viikolla.