Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Inna: Positiivinen käänne Saloon vaikka väkisin

Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos pitää saada ulottumaan myös Saloon, sanoo ensi torstaina työnsä aloittava Salon uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna.

– Se haetaan tänne vaikka väkisin, ja tiedän, että se myös saadaan.

Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna valittiin Salon kaupunginjohtajaksi helmikuussa. Kevään mittaan hän on vieraillut taajaan Salossa ja sanoo kaupungista puhuessaan luontevasti ”me” ja ”meillä Salossa”. Hän tietää, että Salossa on oltu tiukilla, mutta ”menestyäksemme meidän pitää tehdä koko ajan enemmän ja paremmin”.

Uuden kaupunginjohtajan ensimmäiset sata päivää tulevat täyteen ensi syyskuussa. Joko Salossa silloin näkyy Lauri Innan käden jälki?

– Uusi valtuustokausi alkaa kesäkuun alussa, ja päättäjien pitää antaa ryhmittyä rauhassa. Tavoitteeni on, että syksyn alussa pystymme määrittelemään kaupungin suuntaa uuden valtuuston kanssa. En uskalla luvata, missä muodossa sovittavien asioiden kirjo silloin on. Ensimmäisen sadan päivän aikana teen myös itseäni tutuksi kaupunkilaisille ja kaupungin henkilöstölle.

Lauri Inna asuu perheineen Turussa. Hän aikoo hankkia Salosta asunnon ja muuttaa kirjansa kaupunkiin vielä tämän vuoden aikana.

Vuodesta 2009 Saloa johtanut Antti Rantakokko jää eläkkeelle, ja hänen viimeinen työpäivänsä on ensi viikolla.

Lue lisää Laurin Innasta ja hänen ajatuksistaan sunnuntain Salon Seudun Sanomista.

Lauri Inna aloittaa Salon kaupunginjohtajana ensi viikolla.

Lauri Inna aloittaa Salon kaupunginjohtajana ensi viikolla.

7 vastausta: Inna: Positiivinen käänne Saloon vaikka väkisin

 • Just, just. Ei se positiivinen kierre tule väkisin eikä hokemalla! Kyllä se positiivinen pöhina syntyy vain määrätietoiselle työllä ja ponnistaa niistä osaamisista, joista kaupungissa on pitkä perinne. Salossa on politiikka ollut jo kauan rikki ja kestää vielä pitkään, ennekuin ryhmät lakkaavat tappelemasta sisäisesti ja keskenään. Ennen sitä mitään järkeviä päätöksiä on turha odottaa! Myös elinkeinojen kehittämisyhtiö on pelkkä puuhapaja vain – katsokaa vaikka tapahtumakalenteria. Ei sillä panostuksella synny mitään uutta tekemistä!

  • Positiivinen rakennemuutos voidaan saada ulottumaan Saloonkin saakka. Nythän siihen on hyvä mahdollisuus, kunhan uusiutunut valtuusto, kaupunginhallitus ja virkamiehet ottavat asioiden hoitamisessa lähes täysin uudenlaisen suunnan.

   Valtuutetut ja kaupunginhallitus ovat havaintojeni mukaan olleet suurissakin kysymyksissä virkamiesten talutusnuorassa. Kun asioiden valmistelussa ja esittelyssä kaupungin organisaatiossa on tämän tästä oltu melkolailla hetteikössä, lopputulos onkin ollut mitä on. Vielä kun osa päättäjistä ja virkamiehistä tekeytyy mykiksi ja vielä kirjoitustaidottomiksikin kiusallisia asioita selvitettäessä tai kysyttäessä, niin vaikuta siinä sitten kuntalaisena.

   Tuossa tulikin mainituksi ne kohderyhmät, joiden toiminnan muutoksista voi alkaa jotain todellista rakennemuutosta. Positiivinen rakennemuutos ei ulotu jostain kaukaa Saloon – ei edes väkisinkään – ennen kuin päättäjät ja virkamiehet täällä alkavat toimia avoimemmin ja lopetetaan asioiden ns. junttaus, joka Salossa on iskostunut toimintatavaksi.

 • ”Vaikka väkisin”. Kuulostaa pahasti kokoomuslaiselta toimintatavalta, jossa syydetään veronmaksajien rahoja kannattamattomaan yritystoimintaan. Ei se nousu väkisin tule, vaan niin, että mahdollistetaan yrityksille hyvä toimintaympäristö ja voidaan tukea potentiaalisia kärkikohteita.

  Ei mitään IoT-pelleilyjä, joissa entiset microsoftilaiset ajankulukseen puuhailevat internettiin kytkettyjen hiirenloukkujen kanssa.

  • Ei Salon kaupungin imagoa paranneta kuin työllistämällä, sellaisilla yrityksillä joilla on vankka talous ja vetävät markkinat, työntekijöitä voidaan kouluttaa yritysten tarpeeseen, mikäli tällainen jatkuva nahistelu joka asiasta jatkuu, yritykset kiertävät kaukaa tämän kaupungin, kukaan ei halua lisämurheita ja typerää byrokratiaa rattaisiin, yrityksen periaate on toimia ja tuottaa sekä työllistää, nämä haavekuvat entisen Nokian yhteisöveroista on syytä unohtaa, kun rahaa tuli ovista ja ikkunoista olisi tänne saatu muutakin yrittäjyyttä, ei vain osattu hyödyntää markkinatilannetta. Tällaiset kuukulamuna-yrittäjät on syytä myös ohjata muille markkinoille, tämän kaupungin on näytettävä mailmalle että täällä ollaan tosissaan, aikaa se vie ja hermot menee monelta, heikot sortuu elon tiellä Salo senkun porskuttaa.

   • Niin, muistan kun tuore kaupunginjohtaja kehui SSS:n uutisessa uutta kaupungintaloa että on ”velattomat seinät”. Silloin ei vielä tiedetty että lattiat olivat homeessa ja senkin korjauksen käytännössä maksoivat Salon veronmaksajat. Julkishallinnon sulle-mulle sopimushallintaa…

 • Positiivinen käänne tuli itselleni, kun sain työpaikan muualta kuin Salosta.
  Aloitan syksyllä. Kaveri toitottanut vuoden päivät, että muualla tärppää
  paremmin ja näin kävi.

 • Salosta viisi vuotta sitten pois muuttanut, sanoisi että, nyt on oikea ihminen johtamaan pientä kaupunkia. Kaikki sympatiat ja kannustukset hänelle. Mutta ei hän yksin nosta suosta, ilman kansalaisten tukea. Nyt onnistuu….tulen vielä takaisin 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto