Kataja vyöryi voittoon – Vilpas hävisi toisen finaalin 25 pisteellä

0

Salon Vilpas ei pysynyt Joensuun Katajan kyydissä Korisliigan toisessa loppuottelussa. Kataja voitti Mehtimäen jäähallissa pelatun ottelun 25 pisteellä luvuin 86-61. Kataja johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2-0, kun SM-kultaan vaaditaan neljä voittoa.

Seuraava finaali pelataan lauantaina Salohallissa ja neljäs finaali jo heti perään sunnuntaina Joensuussa.

Vilpas johti toisen finaalin alkuhetkiä, mutta Kataja tuli rinnalle ja ohi melko nopeasti eikä antanut johtoasemaa enää Vilppaalle. Päätösneljänneksellä Vilppaalta ei nähty enää kunnollista kirivaihdetta: vieraat jäivät jaksolla seitsemään pisteeseen.

Pahiten Vilpasta kuritti kotijoukkueesta konkaritakamies Teemu Rannikko, joka teki 24 pistettä ja antoi yhdeksän korisyöttöä. Rannikko heitti seitsemän onnistunutta kolmen pisteen koria. Laituri Rion Brownin 25 pistettä olivat myös mannaa Katajalle.

Vilppaalla ei kulkenut käytännössä millään osa-alueella. Levypallot joukkue hävisi 38-54. Myös heittoprosentit jäivät turhan alhaisiksi. Vieraista takamies Juwan Staten heitti 18 pistettä ja laituri Brandon Edwards 14 pistettä. Muut salolaispelaajat jäivät yksinumeroisiin pistemääriin.

 

Katajan päävalmentaja Greg Gibsonin ohjeet purivat: Vilpas ei pystynyt haastamaan Katajaa toisessa finaalissa.