Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Kemiönsaari ei määrää suojaetäisyyttä tuulivoimaloihin

Ilmatar aikoo rakentaa Palmankalliolle neljä 2–3 megawatin tuulivoimalaa.Kemiönsaaren kunnanvaltuuston enemmistö päätti äänin 15-11, että tuulivoimaloiden ja asuinkiinteistöjen väliin ei määrätä kuntalaisaloitteessa vaadittua kahden kilometrin suojaetäisyyttä.

Vapaan yhteistoiminnan Rune Friman esitti aloitteen hyväksymistä. Hänen kannallaan olivat kaikki vapaan yhteistoiminnan edustajat, puolet demareista, vasemmistoliiton edustaja sekä yksi RKP:n edustaja.

Marraskuussa jätetyn kuntalaisaloitteen oli allekirjoittanut 164 kemiönsaarelaista.

Lue lisää 31.5.2017 lehdestä

2 vastausta: Kemiönsaari ei määrää suojaetäisyyttä tuulivoimaloihin

  • Päätöksiä tehdään jatkuvasti ihmeellisin perusteluin tuulivoimatoimijoiden eduksi ja asukkaiden asumisen haittoja vähätellen. Milloin valtion taholta kerrotaan tämän infraäänien mittauksen (pelletutkimuksen) tuloksista yleisemmällä tasolla?

    Työllistävä vaikutus näkyy jälleen, kun Märynummen tuulipuistossakin on viikkokausia työskennellyt kreikkalainen korjausporukka. Mihinkähän Salon ympäristöterveydenhuolto seuraavaksi vetoaakaan, kun haluavat olla meluja mittaamatta. Loppuvatkohan verukkeet?

  • Infra-äänet ovat höpöhöpöä. Jos ne tappaisivat olisi jokainen tien varren asukas kuopattu. Rekka-autojen ajaessa syntyy nimittäin infra-ääntä. Todellinen syy tuulivoimaloiden vastustamiselle on mökkiläisten pelko oman loma-asunnon arvon putoamisesta. Tuulivoima on kotimaista puhdasta energiaa ja sitä on pakko saada nykymaailmassa lisää. Vaihtoehto olisi hiilivoima.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto