Kippis komponenteille! Ledil todistaa, että Suomessakin voidaan tehdä muovikikkareita

0

Rami Huovinen

Nyt on tilaa kuormalavoille, ja tavara saadaan rekasta ulos ja sisään kätevästi omalla lastauslaiturilla.

Salolaisen Ledilin toimitusjohtaja Rami Huovinen myhäilee uusien tilojen avajaispäivänä tyytyväisenä. Uudet Joensuunkadun tilat ovat vain kilometrin päässä vanhasta Salorankadun toimipaikasta, mutta yrityksen arkeen muutto on tuonut isoja parannuksia.

Aiemmin Kiinasta saapuva iso kuorma sai koko varaston tukkoon, mutta nyt kaikelle on paikkansa. Kaikki Eurooppaan lähtevät tuotteet tulevat alihankkijoilta ensin Saloon.

– Vanhassa toimipaikassa olimme miltei päällekkäin, eikä varasto toiminut, sanoo Huovinen.

Varaston toiminta on kriittisen tärkeää: Ledilin liikevaihdosta 97 prosenttia tulee viennistä. Salosta lähtee maailmalle muovisia linssejä ja heijastajia led-valaisimiin.

Ledil suunnittelee tuotteensa itse ja teettää ne alihankkijoilla Suomessa, Kiinassa ja USA:ssa. Sinänsä halpaan muoviin leivotaan suunnitteluprosessissa lisäarvoa.

– Teemme ihan oikeita tuotteita, muovikikkareita. Komponentteja voidaan tehdä Suomessa, kunhan ne tehdään hyvin, sanoo Huovinen.

Ledil on onnistunut suunnittelemaan tuotteensa niin hyvin, että se on omalla kapealla alallaan maailman markkinajohtaja.

Lue lisää perjantain Salon Seudun Sanomista