Lakko veti nuoria Plazaan

0

24-vuotias Eric Savolainen tienaa elantonsa alalla, jolla ei vielä viisi vuotta sitten ollut Suomessa yhtään ammattilaista. Hän kävi tänään Salossa kauppakeskus Plazassa.
Kaikki alkoi siitä, kun Savolainen ryhtyi vuonna 2011 kuvaamaan konsolipelaamistaan videolle ja latasi leikkeet netin YouTube-videopalveluun. Hiljalleen videoiden katsojamäärät lähtivät nousuun, ja vuoden 2015 aikana Savolainen tienasi mainostuloina jo niin hyvin, että pystyi elättämään itsensä YouTube-videoiden tekijänä eli tubettajana.
Plazan Ready 4 Bisnes -tapahtumassa hän neuvoi nuoria tekemään sitä, mikä tekee onnelliseksi. Vaikka kyse olisi harrastuksesta, voi siitä intohimon myötä syntyä jopa ammatti.

Mainostajien kasvavan kiinnostuksen YouTubessa nimimerkillä Lakko operoivaa Savolaista kohtaan ymmärtää, kun katsoo hänen kanavansa nykyistä tilaajamäärää. Lukema on alkuvuoden 2017 aikana kohonnut jo yli 430 tuhannen.

Lisää tubetuksesta perjantain Salon Seudun Sanomissa.

Tubetus kiinnostaa nuoria. Kuva. SSS/Marko Mattila