LP Viestin Noora Kosonen ja Hillaelina Mäntylä vakuuttivat kolmessa Ruotsi-voitossa

0

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pääsee voittoputkessa toukokuun lopulla pelattaviin MM-karsintoihin. Karsintakenraalissa lauantaina Suomi löi Ruotsin kolmannen kerran peräkkäin, tällä kertaa Lundissa numeroin 3–0 (26–24, 25–11, 25–20). Muut vierasmaaottelut länsinaapuria vastaan päättyivät Suomen eduksi 3–1 ja 3–2.
Euroopan rankingissa Ruotsi on 30:s ja Suomi 24:s, joten tämän perusteella voitot olivat odotettuja.
– Viikon teemoina oli nopeuttaa laitahyökkäystä ja lisätä keskihyökkäystä. Niissä onnistuimme. Koko pelin rytmittämisessä on vielä kehitettävää. Pelit palvelivat tätä puolta aivan loistavasti, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi paketoi Lentopalloliiton tiedotteessa.
LP Viestin pelaajista Noora Kosonen pelasi kolmessa ottelussa vahvasti tekemällä yhdeksässä erässä tehot 26/+16. Lisäksi yleispelaajan vastaanottoprosentti oli joka pelissä yli 40:n, avausottelussa jopa yli 50:n. Libero Hillaelina Mäntylä oli omalla tontillaan vähintäänkin yhtä vakuuttava kuin Kosonen, mistä kertovat kahden ottelun vastaanottoprosentit 62 ja 80.

Ilman sopimusta LP Viestin kanssa ainakin vielä tällä hetkellä oleva yleispelaaja Ronja Heikkiniemi pääsi kentälle vaihdosta eilisen ottelun kolmannessa erässä ja saalisti saldon 3/+2. Toisessa ottelun viisieräisessä kamppailussa Viesti-kasvatti summasi tehot 13/+5. Avauspeli oli häneltä tilastojen valossa heikoin hyökkäyspäässä: 6/-3.
Heikkiniemen vastaanottoprosentit olivat kahdessa avausottelussa hieman alle 40:n, tänään prosentti tippui 25:een.
– Ryhmä on kaikkiaan tasainen. Peruspelin taso säilyi ihan kivana. Huoletta voi tehdä vaihtoja, varsinkin laituriosastolla. Heidän tekemistä on kiva katsoa, Kangasniemi sanoi.

MM-karsintojen toisella kierroksella Portugalin Viano De Castelossa Suomi kohtaa peräkkäisinä päivinä 31. toukokuuta alkaen Viron (Euroopan ranking 32.), Portugalin (27.), Ranskan (14.), Saksan (3.) ja Slovenian (21.). Toisen karsintakierroksen lohkojen voittajat selviävät vuoden 2018 Japanin MM-kisoihin. Lohkokakkoset pääsevät hakemaan MM-paikkaa kolmannelta karsintakierrokselta.

 

LP Viestissä myös ensi kaudella jatkava Noora Kosonen on lähellä avausseitsikon paikkaa tulevissa MM-karsinnoissa.