Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Luminen vappu oli viimeksi kolme vuotta sitten

Lähde: Ilmatieteenlaitos

Huhtikuun viimeisenä päivänä oli lunta maassa lähes joka puolella Suomea. Edellisen kerran oli vappuna lunta maassa osassa Etelä-Suomea vuosina 2014 ja 2007, kertoo Ilmatieteenlaitos.

Huhtikuun loppupuoli oli selvästi tavanomaista koleampi ja lumisateita esiintyi etelärannikkoa myöten aina vappuaattoon saakka. Kylmän ilman myötä myös 1–2 cm kokoisia lumirakeita esiintyi epätavallisen paljon sadekuurojen yhteydessä.

Kolea huhtikuu oli lumisateiden ja lumirakeiden sävyttämä, kuvailee Ilmatieteenlaitos tiedotteessaan.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan huhtikuu oli suuressa osassa maata 1– 2 astetta pitkän ajan keskiarvoa kylmempi. Edellisen kerran vastaavanlainen huhtikuu oli maan eteläosassa vuonna 2013, maan keskiosassa vuonna 2003 ja pohjoisessa vuonna 1998.

Huhtikuun alkupuolella mitattiin varsin keväisiä lämpötiloja ja ylin lämpötila oli Hattulassa kuukauden 10. päivänä mitattu 14,4 astetta. Samoihin aikoihin eli 9. huhtikuuta mitattiin Utsjoen Kevojärvellä kuukauden alimmaksi lämpötilaksi -25,8 astetta.

Suuressa osassa maata huhtikuu oli tavanomaista sateisempi.

 

1 vastaus: Luminen vappu oli viimeksi kolme vuotta sitten

  • Kun vapunpäivänä löytyi kämmenen kokoinen pläntti lunta metsästä pohjoisrinteestä niin enpä kyllä sanoisi vappua kovin lumiseksi. Vappuaatto on ihan eri päivä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto