Mullingsin viime hetken kori ratkaisi – Vilpas taipui finaaliavauksessa Katajalle

0

Miesten Korisliigan finaalisarja Salon Vilppaan ja Joensuun Katajan välillä käynnistyi trillerimäisellä avausottelulla. Peli ratkesi dramattisesti, kun vierailija Katajan Daniel Mullings siirsi pelivälineen pussiin loppusummerin soidessa. Näin Kataja voitti ensimmäisen loppuottelun Salohallissa pistein 75-74, vaikkei juuri muuten johtoasemassa viihtynyt.

Mullings otti kaikkiaan 12 levypalloa, ja se viimeinen tuli ratkaisevalla hetkellä viimeisessä tilanteessa. Kaiken kaikkiaan Kataja hallitsi levypalloatilastoa selvästi (50-39).

Pisteidentekijänä Mullings ei loistanut. Hän teki kaikkiaan vain kuusi pistettä. Vieraiden toinen avauskokoonpanon takamies Teemu Rannikko jäi myös alhaiseen pistemäärään (8), mutta jakoi seitsemän korisyöttöä.

Katajan pisteykköseksi nousi loukkaantumisesta toipunut sentteri Kervin Bristol (23).

Vilppaalta ei yhtä johtotähteä löytynyt. Tasaisesta kotijoukkueesta Al’lonzo Coleman teki 12 pistettä ja otti 11 levypalloa. Mikko Koivisto, Matias Ojala ja Juwan Staten tekivät 11 pistettä mieheen. Michael Poundsin saldo oli 10 pistettä.

Avausfinaalia seurasi 2011 katsojaa. Toinen loppuottelu on vuorossa torstaina Joensuussa.

 

Katajan Kervin Bristol oli Korisliigan avausfinaalin ykkösnimi. Kuva: Lehtikuva/Ville Vuorinen

Katajan Kervin Bristol oli Korisliigan avausfinaalin ykkösnimi. Kuva: Lehtikuva/Ville Vuorinen.