Päättyykö Korisliigan kausi 2016-2017 keskiviikkona Salohallissa?

0

Joutuuko Katajan Teemu Rannikko juoksemaan Vilppaan Okko Järven perässä vai päinvastoin?

Korisliigan tasainen ja kiihkeä finaalisarja Vilpas–Kataja jatkuu keskiviikkona Salohallissa pelattavalla viidennellä ottelulla. Otteluvoitot ovat Katajalle 3–1, joten joensuulaisilla on mahdollisuus varmistaa seurahistorian toinen Suomen mestaruus jo keskiviikkona.

Kaksi edellistä Salohallissa pelattua finaaliottelua ratkesi viimeisen sekunnin koriin. Avausfinaalissa siitä vastasi Katajan kanadalaisvahvistus Daniel Mullings ja kolmannessa finaalissa Vilppaan Juwan Staten.

Ilman kätensä loukannutta Matias Ojalaa pelaava Vilpas pelaa keskiviikkona siis selkä seinää vasten. Isossa roolissa olleen Ojalan peliminuutit tulevat jakautumaan muun muassa pienemmässä roolissa olleiden Brandon Edwardsin ja Juho Nenosen kesken.

Vilppaan kapteeni Michael Pounds luottaa, että joukkue on parhaimmillaan tiukassa paikassa, kuten kulunut kausi on osoittanut.

– Olemme tiukoissa matseissa tosi luottavaisia siihen, että ne kääntyy lopulta meille, Pounds vakuutti Koripalloliiton haastattelussa.

– Meiltä löytyy joukkueesta niin monta jätkää, ketkä ovat valmiita ottamaan sen tarvittavan ison heiton tai ison stopin.

Ottelun ennakkolipunmyynti on sujunut yhtä vilkkaana kuin ennen lauantaina pelattua kolmatta finaalia. Tuolloin yleisömäärä oli 2 305.

Keskiviikon ottelussa on panoksen lisäksi myös tunnelma katossa, siitä pitävät huolen Vilppaan kannattajien lisäksi täysi bussilastillinen Katajan kannattajia.

Ottelu alkaa Ylen televisioinnin takia poikkeuksellisesti jo kello 18.05. Suora televisiolähetys alkaa kello 18.

Mikäli Vilpas voittaa keskiviikon ottelun, kuudes finaali pelataan lauantaina Joensuussa. Jos sarja venyy täyteen mittaan, seitsemäs ja viimeinen finaali pelataan heti sunnuntaina Salohallissa.