Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Paimion Rastin Fredric Portin hyytyi maailmancupin keskimatkan kisassa kymppikärjen ulkopuolelle

Paimion Rastia seuratasolla edustava Fredric Portin oli paras suomalaismies, kun suunistuksen maailmancup jatkui lauantaina keskimatkan kisalla Lohjalla. Portin sijoittui 5,7 kilometrin matkalla 12:nneksi. Portin aloitti kisan väkevästi ja oli mukana kärkikahinoissa, mutta hyytyi matkan edetessä. Portin jäi kisan voittaneesta Ruotsin Martin Regbornista minuutin ja 16 sekuntia.

– Jalka oli neljään kilometriin asti hyvä. Sen jälkeen juutuin vähän huonoihin paikkoihin ja menetin puoli minuuttia. Sellaista lentoa ei ollut kuin olisin toivonut. Ei ollut katastrofi, mutta MM-kisoissa odotan parempaa, Portin kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Toiseksi tuli Paimion Rastiin täksi kaudeksi siirtynyt Norjan Olav Lundanes ja kolmanneksi Ruotsin William Lind.

Angelniemen Ankkurin Miika Kirmula oli 24:s. Kirmulan ja Portinin väliin suomalaisista rynnisti Olli Ojanaho, joka oli jaettu 15:s.

Naisten kisassa paras suomalainen oli Marika Teini, joka ehti viidenneksi 4,6 kilometrin matkalla. Kahdenkymmenen parhaan sakkiin suomalaisista pääsivät Sari Anttonen (8.), Saila Kinni (12.), Venla Harju (15.) ja Merja Rantanen (19.)

Voiton otti Ruotsin Helena Jansson, toiseksi tuli Venäjän Natalia Gemperle ja kolmas oli Ruotsin Lina Strand. Teini jäi kärkipaikasta yli puolitoista minuuttia. Kanadalainen Emily Kemp oli seitsemäs. Hän edustaa seuratasolla Angelniemen Ankkuria.

Maailmancup jatkuu Lohjalla vielä sunnuntaina, jolloin ohjelmassa ovat pitkän matkan kilpailut takaa-ajona.

Paimion Rastin Fredric Portin oli odotetusti paras suomalaismies maailmancupin keskimatkan kisassa Lohjalla. Kuva: Turun Sanomat/Timo Jakonen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto