Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Paimion vanhainkodin kauppahinta pysyy vielä salassa Esperin toiveesta

Paimion kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin ja hoivapalveluyritys Esperi Caren välillä hiotut sopimukset vanhainkotikaupasta. Kaupunki myy kiinteistöt Esperille 882 170 eurolla, mutta liiketoiminnan kauppahintaa ei sopimuksessa mainita. Se on merkitty salaiseksi.

– Hintaa kysellään paljon eikä se kaupungin puolesta salaisuus olekaan. Esperi ei ole halunnut kertoa hintaa kesken prosessin. Olen Esperin toimitusjohtajalle toiveen, että asia voidaan julkistaa viimeistään kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuussa. Eihän se mikään salaisuus ole, kun sen Paimiossa jo yli 50 ihmistä tietää, Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki toteaa.

Paimio myy Esperille vanhainkotinsa ja hoivakoti Jokilaakson kiinteistön sekä niiden ja Askalan palvelutalojen liiketoiminnan. Kauppaan kuuluu noin hehtaarin suuruinen rakentamaton tontti, jolle Esperi sitoutuu rakentamaan ensi vuoden marraskuun loppuun mennessä vähintään 60 uutta asiakaspaikkaa nykyisten 50 lisäksi.

Kaupunginvaltuusto käsittelee sopimukset kiinteistökaupasta, yhteistyöstä ja henkilöstön siirrosta 31. toukokuuta. Jussinmäki sanoo kaupan olevan Paimiolle kaiken kaikkiaan erittäin merkittävä.

– Sen kokonaisvaikutus on kaupungille noin 10 miljoonaa euroa, sillä pelkästään uudisrakennuksen kustannukset ovat 6–7 miljoonaa euroa. Lisäksi tulee toiminnan mahdollinen laajeneminen lähivuosina.

Ikäihmisten tehostetussa, ympärivuorokautisessa asumispalvelussa ja laitoshoidossa työskentelevät 34 ihmistä siirtyvät kaupungilta Esperille niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.
Lue lisää 19.5.2017 lehdestä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto