Pelti rytisi kaksi kertaa samassa kohdassa moottoritietä

0

Moottoritiellä lähellä Paimion Nesteen liittymää sattui keskiviikkoaamuna kaksi onnettomuutta, joissa yksi henkilö loukkaantui.

Ensimmäinen onnettomuus tapahtui noin klo 7.40, kun Helsinkiin päin ajanut henkilöauto ajautui moottoritien keskikaiteeseen. Autossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita.

Vajaan tunnin kuluttua toinen henkilöauto ajautui samassa paikassa keskikaiteeseen ja pyörähti keskikaistalla ympäri siten, että auton nokka kääntyi tulosuuntaan. Tämän seurauksena auton perässä tullut bussi joutui tekemään hätäväistön ja törmäsi edellä ajaneen rekan perään. Henkilöauton kuljettaja sai törmäyksessä vammoja, ja hänet kuljetettiin Tyksiin.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan onnettomuuspaikka on kahden kallionleikkauksen välissä, ja tie oli onnettomuuskohdalla loskainen.

Palomestari huomauttaa, että molemmissa onnettomuustilanteissa näkyi radikaalilla tavalla muiden autoilijoiden piittaamattomuus onnettomuuspaikan alennetusta nopeusrajoituksesta. Autot ohittivat onnettomuuspaikan niin lujaa, että pelastustyöntekijöille muodostui työturvallisuusriski. Pelastuslaitos pyytääkin onnettomuuspaikkaa ohittavia autoilijoita kunnioittamaan alennettua nopeusrajoitusta ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.