Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Perniön Liha tuomittiin markkinointirikoksesta

Perniön Liha Oy ja yrityksen toimitusjohtaja Rami Himanto on tuomittu markkinointirikoksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden keskiviikkona antaman tuomion mukaan yritys käytti Saksasta ostettua sianlihaa tuotteissa, joissa oli kotimaisuudesta kertova Joutsenlippu -merkki.

Oikeuden mukaan yritys ja toimitusjohtaja syyllistyivät markkinointirikokseen keväällä 2015.

Perniön Liha joutuu maksamaan 5 000 euron yhteisösakon lisäksi 4 500 euroa valtiolle rikoksen tuottamasta taloudellisesta hyödystä. Himannolle oikeus langetti 65 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan tekee 3 770 euroa.

Syytteet terveysrikoksesta hylättiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

9 vastausta: Perniön Liha tuomittiin markkinointirikoksesta

 • Harmi, että hyvämaineisen ja hyviä tuotteita tehneen yrityksen piti turvautua vilppiin aivan turhan takia. Ei olisi ollut mitään ongelmaa, jos olisi reilusti kerrottu, että tilapäisesti käytetään saksalaista lihaa. Myynti olisi ehkä hetkellisesti laskenut, mutta maine olisi säilynyt. Nyt tuli tappiota ja iso tahra maineeseen. Toivottavasti jatkossa voi luottaa laatuun, niin ehkä palaan asiakkaaksi.

 • Aika vähillä sakoilla pääsivät!

 • Perheeni ollut vakioasiakas, ja varsinkin silloin kun tarvittu on takuuvarmaa laatua. Tuskin tulee ko tehtaan tuotteita enää ostettua.Harmi että voitontavoittelu menee rehellisyyden edelle.

 • Olemme aina ylpeinä vieneet mökkituliaisina ja muutenkin kotikylän tehtaan tuotteita kavereille ympäri maan. No ei todellakaan viedä enää. Harmittaa ja nolottaa niin että vesi silmistä valuu.

  • No voi herraman jestas, jostain tarrasta jossa valkoinen pulu kansa repee liitoksistaan. Suomesta löytyy kyllä suurempia rikollisia, jotka ansaitsisivat tällaisen ryöpytyksen. Ei ole ollut vuosikymmeniin minkäänlaista vaivaa firman tuotteista, ja käyttö jatkuu ja lisääntyy. Suomalaisia tuntuu vaivaavan eräänlainen ”jenkkihysteria”. Kaupoissa on todellakin ala-arvoista makkaramössöä, suolarustojauhomakkara ei kypsy kuin polttamalla karrelle. Tsemppiä vaan, kyllä nälkä porsaan kotiin ajaa.

   • Sit jäitä kypärään poju!..Sinivalkoinen avainmerkki ja Joutsen-tuotteet ovat kotimaisuuden laadun merkki ja sitä ei kannata ryssiä kun sen on saanut. Vaikka muuten siinä lihassa sinänsä ei olisikaan mitään eroa. Kait sulla järki sanoo sen, että jos on siniristilippu tuotteessa, niin se myös on suomalaiselta lihantoimittajalta ja tukee suomalaista työtä, vaikka kalliimpaa olisikin kuin Saksasta tuotettu liha. Jenkeissä ovat ehkä astetta patrioottisempia ja siellä lynkattaisiin konkreettisesti, ei pelkästään somessa!

    Itte olen pitänyt Perniön Lihan tuotteista ja hehkuttanut ystävilleni, mutta nyt hieman pistää mietityttämään jatkossa heidän tuotteet. En kyllä ole hylkäämässä, mutta jää kyllä hippasen ”ikävä maku suuhun”

 • Turha näitä on puolustella. Jos ei ole sääntöjä, niin en halua syödä enää yhtään mitään. Eihän tuo nyt vahinko ollut. Luottamuksen palautus vie aikaa, ainakin omalla kohdallani.

 • Jep jep mielummin bensaa nuotioon, avainlippu ei ole kuin 50 % kotimaisuusaste, raaka-aine voi hyvin olla mistä tahansa. Minulla ei ole minkäänlaista hinkua polkea maahan vuosikymmeniä moitteettomasti toiminutta yrittäjää, uskomaton lynkkausmentaliteetti. Mitä sitten jos tämä yrittäjä joutuu pistämään lapun luukulle ja työntekijät pihalle, vain sen takia, että on myyty mahdollisesti vielä parempia lihatuotteita. Ei kotimainen liha ole mikään laadun tae. Tietyt kasvattajat hakevat Balttiasta ja Keski-Euroopasta halpaa rehua, joka saattaa olla mitä tahansa. Tämä on laillista toimintaa eikä sitä valvota mitenkään. Siitä on liput ja laput kaukana, kun rehuissa saattaa esiintyä rotan jätöksiä. Ei muuten näitten tarrojen syönti vatsaa täytä oli kotimaista tai ei. Hieman on narsistista touhua, ei muuta kuin makkaraa valmistamaan valkoisilla tarroilla. Ps. Ja taas tuo jenkkikortti, nyt ollaan Suomessa.

 • No hyviä makkaroita ovat silti, vaikka olisivat Venezuelasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto