Pitsiä Veturitallissa ja Tykkipuistossa

0

Pitsisellä ankkurilla juhlistetaan myös Suomen satavuotisjuhlavuotta.

Veturitallin uuden pitsiaiheisen näyttelyn oheistapahtumana Salon taidemuseo Veturitallin ystävät ry yhdessä Taito Varsinais-Suomen Salon käsityökeskuksen ja Pro Rantakivet ry:n kanssa toteuttaa pitsitaideteoksen peittämällä salolaisen maamerkin, ankkurin Salon torin puistossa. Tapahtuma järjestetään tiistaina.
Tapahtuma liittyy Suomen juhlavuoteen ja suomalaisuuteen. Virkatut mummonneliöt ovat olleet viime vuosina huippusuosittuja ja niille on keksitty paljon uutta käyttöä. Ekologisuus ja kierrätys on aina ollut käsitöissä arkipäivää. Veturitallin taidenäyttelyn suuren pitsipöytäliinan kokoamiseen on käytetty talkoita sekä kymmeniä tunteja virkkaamista.

Tiistaina on tarkoitus peittää myös torin puiston kuusi pitseillä. Kuusen pitsittäminen aloitetaan tiistaina 23.5. kello 12 alkaen ja työ jatkunee ainakin kello 15 asti. Pitsejä riittää myös banderolliksi torin kävelysillan kaiteisiin ja puiston penkkeihin. Käsityökeskuksen edessä oleva pieni silta saa myös pitsiä ylleen. Samaan aikaan Mariankadun toisella puolella on Villissä kahvila ja pitsinäyttely, jonne johtaa pitsipolku. Jos sataa, tapahtuma siirretään seuraavaan päivään.

Salon taidemuseo Veturitallissa on 20.5.-17.9. näyttely Pitsi on Pop / Lace and Luxory