Puljujärvi MM-avauksessa Leijonien ylimääräinen hyökkääjä – peli Valko-Venäjää vastaan alkaa kello 17.15

0

Jääkiekon aikuisten MM-kisoissa debytoiva Jesse Puljujärvi on Suomen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan Leijonien 13. hyökkääjä, kertoo Leijonat.fi-verkkosivusto.
Suomen maalivahtina aloittaa NHL:n Columbuksen Joonas Korpisalo. Myös hän pelaa ensimmäisissä MM-kisoissaan.
Joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen on Leijonien kokoonpanossa seitsemäs puolustaja.
Jääkiekon MM-turnaus alkaa tänään Pariisissa ja Kölnissä. Suomi kohtaa Pariisissa kello 17.15 B-lohkon avausottelussaan Valko-Venäjän.
Turnauksen aattopäivänä leiman MM-kisapassiinsa sai Suomen joukkueesta 22 pelaajaa. Maalivahti Joni Ortion, puolustaja Joonas Järvisen ja hyökkääjä Tomi Sallisen kisapasseja ei tässä vaiheessa leimattu.
Kisasääntöjen mukaan MM-joukkueeseen voi nimetä enintään kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa. Joukkuetta voi täydentää turnauksen edetessä vaikkapa NHL:stä, kunnes maksimimäärä 3+22 pelaajaa on täynnä.
Vuosi sitten MM-Pietarissa Suomi kukisti tämän päivän vastustajansa Valko-Venäjän 6-2. Silloinkin Suomi aloitti MM-turnauksen Valko-Venäjää vastaan.
B-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Tshekki ja kahden viime vuoden maailmanmestari Kanada. A-lohkon ensimmäisen päivän ottelut Kölnissä ovat Ruotsi-Venäjä ja Yhdysvallat-Saksa.
Alkulohkot kestävät 16. toukokuuta saakka, ja pudotuspelit alkavat 18. toukokuuta.
Maailmanmestaruus ratkeaa 21. toukokuuta, jolloin Kölnissä pelataan MM-loppuottelu.

http://www.leijonat.fi/maajoukkueet/a-maajoukkue/201617/mm2017/item/20873-suomi-kohtaa-mm-kisojen-avausottelussaan-valko-venajan-tassa-leijonien-kentalliset.html

STT

Kuvat: