Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Rollaattorilla liikkunut nainen jäi auton alle suojatiellä Salossa

Rollaattorilla liikkeellä ollut vanhempi nainen loukkaantui vakavasti Salon keskustassa lauantai-iltana. Salolaisnainen oli lähtenyt ylittämään suojatietä Tahkonkadun risteyksen luona. Tahkonkadulta Helsingintielle kääntyneen henkilöauton salolainen mieskuljettaja ei kertomansa mukaan havainnut auringon häikäisyn takia suojatiellä ollutta naista, vaan törmäsi häneen.
Nainen sai törmäyksessä vammoja muun muassa päähänsä. Hänet kuljetettiin Tyksiin. Sunnuntaina naisen tila oli kuitenkin vakaa ja hän oli tajuissaan.

 

 

10 vastausta: Rollaattorilla liikkunut nainen jäi auton alle suojatiellä Salossa

 • Risteys on niin avara ja näkyvyys joka suuntaan hyvä, että luulisi autoilijan näkevän rollaattorilla liikkujan. Kävelen ko. risteyksessä joka päivä ja ihan omien havaintojeni mukaan jalankulkijan turvallisuus on kevään aikana vähentynyt siinä. Myös omalla kohdallani on ollut pari tipalla ollutta tilannetta suojatiellä.

  Vielä viime syksynä useimmat autoilijat jarruttivat ja pysähtyivät muutaman metrin päähän suojatiestä, mutta nyt varsinkin Helsingintietä tulijoita täytyy katsella todella tarkasti.

  Autoilijat eivät myöskään voi väittää, että jalankulkijat ryntäisivät suojatielle ko. risteyksessä. Ainoat, joiden ylityksissä on riskikäyttäytymistä, ovat pyörällä ajaen tien ylittävät koululaiset.

  Ja saisko sen mainostaulun siitä Takatalon vierestä pois! Se on ainoa vaaraa aiheuttava näköeste risteyksessä.

 • Olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä tuosta Takatalon luona olevasta mainostaulusta. Ei nää mitään sen taakse jos sattuu joku tulemaan.

 • Autoilijat eivät hidasta saatikka pysähdy, vaikka näkevätkin hidasteita suojatietä ylittämässä….he arvioivat ja luottavat aivan liikaa siihen, et voivat äkkijarruttaa! Asennevammaisia useimmat ja ajavat ylinopeutta…onko se niin vaikeaa antaa tietä? Mihin salolaisil on kiire? Ilmasiii ämpärei hamstraa vai?

 • Suomessa pitäisi ottaa käyttöön sama kuin Madeiralla: ennen suojatietä, noin metri-puolitoista on tiessä viiva ja tähän autoilijat pysähtyvät eikä suojatien kohdalle. Siellä kävelijöitä kunnioitetaan ja autot pysähtyvät heti, jos vähänkin yrittää tien yli. Kun pysähtymispaikka on kauempana, ei autoilijalle tule sitä hoppua et mä menenkin ensin.

  • Hieno ajatus, kannatetaan, Salossa kun on tapana ajaa auton etupää suojatien päälle, ainakin liikennevaloristeyksissä, nopeuttaa varmaan valojen vaihtumista?

 • Salo on autoilijoiden Villi Länsi. Suojatiet poliisin tehotarkkailuun vuodeksi. Saattais auttaa.

 • Salon kadut eivät ole koskaan olleet vaarattomia, kauppala jossa kuljettiin hevosilla ja luultavasti härilläkin vielä sopi hyvin. Nyt kun kadut on tungettu täyteen jos jonkinlaista kivetystä ja apukaistaa ja estettä ja nuo järkyttävät istutukset joka paikassa niin ettei tosiaankaan näe vastaantulevaa liikennettä, lisäksi on nämä mainoskyltit, mihis sellasia tarvitaan Salossa jossa kaupat on vielä sekatavarakauppojen tasolla, parkkipaikoilla on järjettömiä istutuksia viemässä usean auton parkkitilan, sitte pujottelet siellä pensaiden välissä varoen ettet kolhi muita, ja tietysti hieman välipitämättömät jalankulkijat myös omalta osaltaan aiheuttavat sydämmen tykytystä, täällä on aina ajateltu että olen maksanut siitä veroja menen milloin kun huvittaa oli kolmio tai ei.

 • Miksei muuten otsikko ole: Autoilija ajoi rollaattorilla liikkuneen vanhuksen päälle.
  Näitä on liikaa, ja kaikki puolustelut ovat perusteettomia.

  • Salon kadut eivät ole koskaan olleet vaarallisia! On vaan vastuutonta porukkaa auton ratissa.

 • Oman näkemykseni mukaan tuossa risteyksessä on erittäin hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin. Mainittu mainostaulu ei peitä näkyvyyttä yhdellekään suojatielle, sehän sijaitsee välittömästi suojatien jälkeen Helsingin suunnasta tultaessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto