Somero vaatii Kiiruun koulun urakoitsijalta arvonalennusta

0

Someron kaupunki pyytää Kiiruun koulun pääurakoitsijalta Ojarannan Rakennukselta hyvitystä arvonalennuksesta. Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen esittää hyvityksen vaatimista siitä kustannussäästöstä, jonka Ojaranta on saanut vaihtaessaan suunnitelmissa olleen höyrysulun ja eristelevyt toiseen materiaaliin. Hyvityksen vaatiminen perustuu ulkopuoliselta asianajajalta saatuun lausuntoon. Lausunnon mukaan rakennusliikettä ei voida velvoittaa kattorakenteiden purkamiseen.

Kaupunki teetti Kiiruun koulun kattorakenteista myös rakennusteknisen selvityksen. Sen mukaan yläpohjarakenteissa käytetty bitumikermi riittää muissa osissa, mutta konehuoneen katto vaatii lisätoimia. Ilmavaihtokonehuoneen vesikatolle pitää lisätä alipainetuulettimia riittävän tuuletuksen varmistamiseksi.

Someron tekninen lautakunta käsittelee Kiiruun koulun tilannetta ensi tiistaina. Mäkinen esittää, että lautakunta huomauttaa pääurakoitsijaa ja muita urakoitsijoita siitä, että muutoksia tehtäessä noudatetaan urakkasopimusta.