Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Somero vaatii Kiiruun koulun urakoitsijalta arvonalennusta

Someron kaupunki pyytää Kiiruun koulun pääurakoitsijalta Ojarannan Rakennukselta hyvitystä arvonalennuksesta. Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen esittää hyvityksen vaatimista siitä kustannussäästöstä, jonka Ojaranta on saanut vaihtaessaan suunnitelmissa olleen höyrysulun ja eristelevyt toiseen materiaaliin. Hyvityksen vaatiminen perustuu ulkopuoliselta asianajajalta saatuun lausuntoon. Lausunnon mukaan rakennusliikettä ei voida velvoittaa kattorakenteiden purkamiseen.

Kaupunki teetti Kiiruun koulun kattorakenteista myös rakennusteknisen selvityksen. Sen mukaan yläpohjarakenteissa käytetty bitumikermi riittää muissa osissa, mutta konehuoneen katto vaatii lisätoimia. Ilmavaihtokonehuoneen vesikatolle pitää lisätä alipainetuulettimia riittävän tuuletuksen varmistamiseksi.

Someron tekninen lautakunta käsittelee Kiiruun koulun tilannetta ensi tiistaina. Mäkinen esittää, että lautakunta huomauttaa pääurakoitsijaa ja muita urakoitsijoita siitä, että muutoksia tehtäessä noudatetaan urakkasopimusta.

1 vastaus: Somero vaatii Kiiruun koulun urakoitsijalta arvonalennusta

  • Kertoisiko joku mikä on tämä ainainen riita Ojarannan Rakennuksen ja Marko Mäkisen välillä. Uimahalli on kuulemma rakennettu väärin,ja nyt tämä kuuluisa Kiiruun koulu on taas hampaissa. Olisi mielenkiintoista näin ulkopaikkakuntalaisena kuulla myös Someron kunnan muiltakin päättäjiltä mielipiteitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto