Someron Esan Johanna Witka rikkoi 62 metrin rajan

0

Johanna Witka lähestyy Suomen kärkeä. Kuva: Somero-lehti.

Someron Esan moukarinheittäjä Johanna Witka teki kunnon ennätysparannuksen Forssassa heitetyssä kilpailussa.

18-vuotias Witka voitti naisten kilpailun tuloksella 62,12, joka on lähes kaksi metriä enemmän kuin hänen puolitoista viikkoa sitten samassa paikassa heitetty aiempi ennätys 60,30. Witkan kumpikin ennätystulos rikkoo heinäkuussa pidettävien 19-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan.

Tulos rikkoo myös Turun Urheiluliiton Katja Vangsnesin nimissä olleiden N19- ja N22-sarjojen Varsinais-Suomen piirin ennätyksen. Vangsnesin nimissä oleva naisten piiriennätys (62,51) jäi vain 39 sentin päähän. Kauden kotimaisessa tilastossa Witka nousi sijalle kuusi.

Miesten kilpailun Forssassa voitti Esan Henri Liipola tuloksella 70,24. Liipolan huhtikuussa heittämä ennätystulos on 72,99, joka on edelleen Suomen tämän kesän tilaston kärkinoteeraus.