Staten ratkaisi umpitasaisen pelin – Vilppaalle seurahistorian ensimmäinen voitto Korisliigan finaaleissa

0

Korisliigan finaalisarjassa on vielä kaikki auki. Salon Vilpas otti seurahistorian ensimmäisen voiton finaaleissa kaatamalla kolmannessa loppuottelussa Salohallissa Joensuun Katajan 76-74. Näin Vilpas kavensi finaalisarjan tilanteeseen 1-2.

Umpitasainen kamppailu päättyi Juwan Statenin onnistuneeseen kahden pisteen hyppyheittoon pelin viimeisessä suorituksessa. Staten teki kotijoukkueesta eniten pisteitä, 19. Lisäksi yhdysvaltalaistakamies pimensi Katajan Teemu Rannikon kuuteen pisteeseen. Staten viihtyi kentällä huimat 38 minuuttia, eli selkeästi eniten Vilppaasta. Isäntien toinen hyökkäyspään onnistuja oli Al’lonzo Coleman (16).

Katajan kannalta tilanne näytti hyvältä vielä reilut viisi minuuttia ennen pelin loppua. Tuolloin Kataja siirtyi 65-57-johtoon. Vilpas pääsi kuitenkin lähes heti iholle onnistuneella kolmosella sekä kolmella peräkkäisellä vapaaheittopisteellä.

Katajalta Rion Brown teki 19 pistettä. Hän tasoitti ottelun 74-74:ään pelin loppuhetkillä, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi Katajalle. Jarekious Bradley sai kasaan 18 pistettä.

Finaalisarjassa ei paljon huilata, sillä neljäs peli on ohjelmassa jo sunnuntaina Joensuussa. Viides ottelu pelataan Salohallissa ensi keskiviikkona. SM-kultaan vaaditaan neljä voittoa.

 

Juwan Statenin voittokori sai Salohallin 2 300 katsojaa sekä miehen itsensä täysin sekaisin.