Teijo-Talot-ralliin osallistuu lauantaina lähes 200 autokuntaa

0

Teijo-Talot-ralli houkuttelee tänä vuonna Salon teille hyvän osallistujamäärän. Ralliin osallistuu lauantaina lähes 200 autokuntaa – tarkka luku on 182.

Kilpailijaluku merkitsee samalla sitä, että tapahtuman järjestävä Salon Urheiluautoilijat tekee pientä taloudellista voittoa. Voitolliseen tulokseen tarvitaan yleensä noin 150 kuljettajaparin osallistuminen.

Paikallisista rallikuskeista mukana on muun muassa Markus Hellström, joka aloittaa kesäkautensa kotikisassa. Hellströmin päätavoite on koko kauden kattavan F-rallisarjan lisäksi heinäkuun lopulla Jyväskylässä. Tuolloin hän osallistuu Suomen MM-rallin yhteydessä järjestettävään Vetomieskilpailuun.

Myös niin sanotun nolla-auton ratissa piisaa salolaista moottoriurheilukokemusta. Aikanaan MM-rallejakin ajanut A-ryhmän Suomen mestari Lasse Lampi näyttää ajomallia kartturi Pentti Kuukkalan kanssa Mitsubishi Galantilla. Lampea työllistää tällä hetkellä Tommi Mäkinen Racing Oy: salolainen on merkittävässä roolissa Toyotan uudessa tulemisessa MM-ralleihin.

Teijo-Talot-ralli alkaa lauantaina kello 11, ja ensimmäiset autot tulevat maaliin hieman ennen iltapäiväneljää. Erikoiskoekilometrejä kertyy Teijo-Talojen tehtailta starttaavalla reitillä 53, ja kaikkiaan rallireitin pituus on 178 kilometriä.

Tämän vuoden ralli on niin sanotusti nuotitettu, eli autokunnat saavat tutustua reittiin etukäteen perjantaina.

Viime vuonna Teijo-Talot-ralli vietiin läpi sadesäässä. Torstai-illan ennusteet povaavat tämän vuoden tapahtumaan katsojille miellyttävämpää noin kymmenen lämpöasteen poutasäätä.