Vilpas avasi pelin siirtomarkkinoilla – 204-senttinen Luosmaa Kouvoista Saloon

0

Miesten Korisliigassa hopeaa päättyneellä kaudella saavuttanut Salon Vilpas on avannut pelin siirtomarkkinoilla. Vilppaaseen siirtyy Kouvolan Kouvoissa kaksi viime kautta tahkonnnut 23-vuotias Miikka Luosmaa.

204-senttinen sisäpelaaja Luosmaa ja Vilpas allekirjoittivat kaksivuotisen sopimuksen.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti ehti jo torstaina ostaa asunnonkin uudesta kotikaupungistaan.

– Kouvolasta jäi hyvä maku. Vastuu kasvoi ja todistin kuuluvani liigatasolle. Loukkaantumiset kuitenkin vaivasivat ja nälkää jäi taatusti ensi kauteen. On etuoikeus päästä mukaan Vilppaan paljon kehuttuun organisaatioon ja pelaamaan todelliseen koriskaupunkiin, Luosmaa kertoo Vilppaan tiedotteessa.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ja Luosmaa tuntevat toisensa jo Karkkilan ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueen ajoilta.

– Miikan koko, kovuus ja ”joukkue ensin” – asenne tekevät hänestä erittäin arvokkaan pelaajan Korisliigaan. Miikka tekee asioita, jotka yksinkertaisesti auttavat joukkuetta menestymään ja voittamaan. Olen erittäin onnellinen, että polkumme kohtaavat jälleen, Iisalo iloitsee.

Luosmaa on pelannut yhden kauden (2014-2015) myös Yhdysvalloissa, Denver Regisin yliopistossa. Viime kaudella Kouvojen paidassa puolivälieriin päättyneellä kaudella Luosmaa summasi keskiarvot 4,4 pistettä ja 3,1 levypalloa.

Luosmaan kauteen mahtui myös draamaa, sillä häneltä murtui kolme niskanikamaa lokakuun KTP-pelissä. Sentteri palasi kuitenkin parketille takaisin tammikuussa, ja helmikuussa hän nakutti kauden ennätyspisteensä (18) Pyrintöä vastaan.

Miikka Luosmaa on Vilppaan ensimmäinen hankinta ensi kauden joukkueeseen.