Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Euroopan komissio esittää Suomelle 3,5 miljoonan tukea: tavoitteena auttaa 1  000 ex-microsoftilaista

Microsoft

Euroopan komissio on esittänyt, että Suomelle myönnetään 3,5 miljoonaa euroa tukea Euroopan globalisaatiorahastosta. Tavoitteena on auttaa tuhatta entistä Microsoftin työntekijää löytämään uusi työpaikka.
Työllisyys- ja sosiaalisasioista vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoo, että päätös auttaa Microsoftin entisiä työntekijöitä valmistautumaan uusiin työtilaisuuksiin.
Suomi haki globalisaatiorahaston tukea, kun Microsoft Mobilen sekä sen toimittajien ja jatkojalostajien palveluksesta vähennettiin 1 248 työntekijää. Irtisanomiset ovat koetelleet etenkin Helsinkiä ja Uuttamaata, Länsi-Suomea ja Etelä-Suomea.
– Globalisaatiorahaston avulla varmistamme, ettei kukaan jää yksin, ja samalla osoitamme solidaarisuutta niitä kohtaan, joita kaupan rakenteiden muutos koettelee, Thyssen sanoo tiedotteessa.
Rahastosta osarahoitettavilla toimenpiteillä on tarkoitus auttaa niitä irtisanottuja, joilla on eniten vaikeuksia uuden työpaikan löytämisessä.
Toimenpidepaketin arvioidut kokonaiskustannukset ovat 5,8 miljoonaa euroa, josta 3,5 miljoonaa on tarkoitus rahoittaa globalisaatiorahastosta.
Komission ehdotukselle on vielä saatava hyväksyntä Euroopan parlamentissa ja EU:n ministerineuvostossa.

STT

5 vastausta: Euroopan komissio esittää Suomelle 3,5 miljoonan tukea: tavoitteena auttaa 1  000 ex-microsoftilaista

 • Mistä globalisaatiorahastoon tulee varat? Olis varmaan kannattanut jakaa tehdystä voitosta työntekijöille tuon verran. Mihinkähän ne rahat menneet.

 • Kun Loglift lopetti Salossa ja 250 sai kenkää, ei tullut tukea edes kaupungin päättäjiltä, saati myötätuntoa. Silloin oli Nokia vielä voimissaan, eikä muista välitetty.

 • Ihan kun ei olisi muitakin työttömiä, joiden työllistymistä pitää edistää. Kaikki samalle viivalle, muuten eriarvoistetaan heti tiettyjä henkilöitä.

 • Näistä rahoista henkilö saa palkkatuen esimerkiksi kun työllistyy uuteen paikkaan. Luulisi, että työnantaja ottaa kun halvemmalla saa. Luulisi.

  Mutta kun ei onnistu heti, vaan pitää odotella viikkoja, kun TE-puoli käsittelee työnantajan hakemusta. Monella on kynnyskysymys se palkkatuki, että työllistää, mutta siinä odotellessa helposti päätyy ottamaan toisen. Työt eivät odota.

  Jos olet sattunut TE-toimiston järjestämälle pakkokurssille ja löydät työpaikan, niin siinähän sitten vekslaat kurssin lopettamisen kanssa, kun pitää olla palannut takaisin kortistoon, että voi hakea palkkatukea, mutta jos työnantaja ei TE-puolen viivyttelystä enää siinä vaiheessa tykkää, olet karenssilla, kun lopetit TE-koulutuksen ja jäit ilman työpaikkaa.

  Suomi nousuun.

 • Näistäkin uutisista joku saa käsityksen, että Nokiasta lopputilin saaneet saavat rahaa.

  En tiedä mihin nuo miljoonat menevät, mutta ei niitä nämä työttömät näe. Jonkun herran taskuun varmaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto